SISTEMUL face legea în Casa Regală. Regele Mihai, UMILIT și transformat în MARIONETA FOȘTILOR SECURIȘTI

SISTEMUL face legea în Casa Regală. Regele Mihai, UMILIT și transformat în MARIONETA FOȘTILOR SECURIȘTI

Cei care spuneau că în Casa Regală dictează securiștii au acum încă o confirmare. Și, ceea ce se spunea pe la colțuri, că Regele Mihai și-a primit o parte din bunuri doar după ce s-a perfectat nunta prințesei Margareta cu Radu Duda, străjerul amplasat de securiști lângă fostul ocupant al Tronului, capătă din ce în ce mai mare contur de adevăr. Înlăturarea intempestivă și cu explicații laconice a prințului Nicolae, cel care fusese adus pentru a deveni moștenitor al Coroanei este un semn de tupeu și nesimțire al SISTEMULUI. Regele are 94 de ani. Probabil că devenise urgentă preluarea puterii înainte de moartea sa... Prezența la masa la care s-a luat decizia a unui politruc cu trese ca Mihnea Constantinescu spune aproape tot...

"Cred că noi, monarhiştii, sinceri slujitori ai Coroanei, trebuie să aflăm 'probele' incriminării Principelui Nicolae. Mă simt consternat în urma deciziei Regelui de a retrage Principele, atât de îndrăgit de români, de la succesiunea Casei Regale. Suveranul a luat hotărârea după prezentarea fireşte a unor anumite probe, culese, probabil, cu metode specifice. Nu pot să cred că Regele Mihai doreşte să încheie ciclul dinastic la Principesa Margareta şi Principele Radu. 'Ceva e putred în Danemarca.' Am refuzat să intru în direct la trei televiziuni. Nu-mi permit să-mi judec Regele. Mâna serviciilor secrete se vede din Alaska", scrie Marius Ghilezan pe Facebook. Marius Ghilezan este unul dintre monarhiștii fervenți, care nu s-a abătut, cum au făcut-o mulți, mulți alții în ultimii 26 de ani.

Omul SISTEMULUI, lângă Rege, la momentul luării deciziei

Regele Mihai a decis sa-l excluda pe nepotul sau, principele Nicolae, din linia de succesiune la tron, pe 1 august, in cadrul unei intalniri la resedinta din Elvetia la care au participat membrii Consiliului Regal Ioan Luca Vlad, Mihnea Constantinescu, principele Radu Duda si in absenta chiar a lui Nicolae. Familia Regala a publicat fotografii "cu Majestatea Sa stand pe scaun in capul mesei", inconjurat de sfatuitorii sai, si "atunci a fost momentul cand decizia a fost luata", a declarat pentru HotNews.ro consilierul Casei Regale Ioan Luca Vlad. Nimeni nu s-a opus excluderii lui Nicolae.

Familia Regala a publicat pe site-ul romaniaregala.ro mai multe fotografii de la sedinta din 1 august 2015 a Consiliului Regal, in cadrul careia Regele Mihai a decis sa-i retraga nepotului Nicolae titlul de "Principe al Romaniei" si sa-l excluda din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. De la decizie a lipsit chiar Principele Nicolae. 

Fotografiile il infatiseaza pe Regele Mihai, alaturi de Principele Radu, de consilierul Casei Regale Ioan Luca Vlad si de Mihnea Constantinescu - ambasador cu insarcinari speciale pentru securitatea energetica, fost purtator de cuvant al premierului Petre Roman, fost consilier al premierilor Theodor Stolojan, Adrian Nastase, Calin Popescu Tariceanu si Victor Ponta. 

In acelasi set de fotografii, publicat pe 5 august 2015, pe langa momentul deciziei excluderii Principelui Nicolae sunt surprinse si momente care ii infatiseaza pe Principele Radu, Principesa Margareta si Mihnea Constantinescu la masa intr-un restaurant, zambitori, langa Regele Mihai, intr-o atmosfera relaxata, desi sunt realizate in zilele de 29 iulie-3 august, deci in preajma datei la care unul dintre membrii Casei Regale a primit o lovitura. 

Imaginile sunt insotite de urmatorul mesaj: "In zilele de 29 iulie - 3 august, Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare si Principele Radu au vizitat pe Majestatile Lor Regele Mihai si Regina Ana, in Elvetia. Majestatile Lor petrec intreaga vara la resedinta elvetiana, urmand sa decida asupra programului de calatorii din a doua jumatate a anului. In luna septembrie, Regina Ana va aniversa varsta de 92 de ani, iar la 25 octombrie, Regele Mihai va implini 94 de ani".

Cine este Mihnea Costantinescu

Diplomat de carieră cu mare ,,experienţă'', Mihnea Constantinescu a ocupat, printre altele, în perioada 1992- 2012, postul de director de cabinet şi consilier al prim-miniştrilor : Theodor Stolojan, Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta.

Constantinescu a fost purtător de cuvânt al premierului Petre Roman, între 1990 şi 1991. De asemenea, a mai fost director de cabinet şi consilier al mai multor miniştri printre care Andrei Pleşu şi Mişu Negriţoiu.

În 2012 a fost numit de premierul Victor Ponta în postul de consilier de stat, desfăşurându-şi activitatea în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului. Ulterior, Constantinescu, a fost eliberat din funcţie la cererea sa şi şi-a reluat activitatea ca ambasador cu însărcinări speciale pentru securitatea energetică.

HotNews.ro l-a contactat pe consilierul Casei Regale Ioan Luca Vlad, pentru a afla detalii despre momentele surprinse in aceste fotografii. Pana la ora publicarii acestui articol, Mihnea Constantinescu nu a putut fi contactat. 

Rep: Decizia a fost luata in cadrul vizitei facute in perioada 29 iulie - 3 august de Principesa Mostenitoare si Principele Radu la Regele Mihai si Regina Ana, in Elvetia?
Ioan Luca Vlad: Da. Sunt pozele cu Majestatea Sa stand pe scaun in capul mesei, atunci a fost momentul cand decizia a fost luata. Fotografia aceea este chiar din 1 august.

Rep: Cine a facut propunerea?
Ioan Luca Vlad: Nu vorbim despre asta. Regele a avut o perioada lunga de discutii inainte. Aceasta decizie a fost luata pe 1 august la acea intalnire, dar ideea era demult in inima Regelui, atunci si-a exprimat-o. Am facut draftul, Consiliul Regal, din care face parte si domnul Mihnea Constantinescu, Principele Radu, Principesa Margareta si alte persoane cu care ne-am consultat la distanta. In cadrul Consiliului Regal se fac consultari prealabile, pentru a vedea efectele. Este o comunicare.

Am facut draftul deciziei si al comunicatului de presa. Documentul principal a fost semnat de Majestatea Sa Regele, dar ambele au fost vazute si aprobate de Majestatea Sa. Nu e ceva care sa fi trecut pe langa, sa fi omis in procesul acesta decizional.

Majestatea Sa era intr-o stare extraordinara, vorbim despre un om cu o capacitate de a reactiona si a lua decizii fantastica pentru varsta de 94 de ani. A luat aceasta decizie in deplina cunostinta de cauza si a cerut sa o respectam si sa o prezentam ca atare.

Rep: A fost cineva care s-a opus excluderii Principelui Nicolae sau care a formulat o alta opinie decat cea finala?
Ioan Luca Vlad: Din cate am eu cunostinta, nu a fost nimeni din Consiliul Regal. Dar Consiliul Regal face doar niste sugestii, Regele este singurul care ia decizia. Putea ca in Consiliul Regal sa fie membri care sa zica nu, desi nu au fost, si tot Majestatea Sa era cel care decidea.

Rep: Cati membri are Consiliul Regal si cine sunt acestia?
Ioan Luca Vlad: Consiliul Regal este format din 8 persoane, dar este o chestiune confidentiala, un instrument cu care lucreaza Regele. Atat Mihnea Constantinescu, cat si eu, Principele Radu si Principesa Margareta sunt membri in Consiliul Regal.

Rep: Cum se intra in Consiliul Regal?
Ioan Luca Vlad: Strict prin numirea de catre Regele Mihai a unor persoane care au lucrat de mult timp alaturi de Majestatea Sa, in special la nivelul de consiliere personala, si care sunt oameni din toate categoriile socio-profesionale, oameni cu experienta masiva aflati in special spre sfarsitul carierei, care pot da un sfat intelept. Eu sunt o exceptie totala.

Rep: De cand au inceput discutiile care au dus la excluderea principelui Nicolae din linia de succesiune la tron?
Ioan Luca Vlad: Nu exista o data exacta. Asemenea semne de intrebare se ridica la un moment in gand, apoi se si verbalizeaza. Nu exista o data certa. Majestatea Sa a observat si, la un moment dat, a decis sa ia aceasta decizie, cu motivarea ca se gandeste la viitorul Casei Regale atunci cand Nicolae ar fi urmat sa vina la succesiune, dupa incheierea domniei Principesei Margareta.

Rep: Vorbim de un interval de un an, in interiorul caruia s-au discutat aceste lucruri?
Ioan Luca Vlad: Nu vreau sa fac o estimare care nu-si are locul. Eu nu stiu ce a discutat in trecut cu Principele Nicolae. Stiu ca in ultima perioada s-a ridicat aceasta problema si s-a decis pe 1 august.

Rep: Nemultumirile au fost ridicate de Principele Radu si Principesa Margareta?
Ioan Luca Vlad: Prefer sa nu deschid o cutie a lucrurilor care sunt private pentru Familia Regala.

Rep: De ce discutiile s-au dus in lipsa Principelui Nicolae?
Ioan Luca Vlad: Pentru ca era plecat din tara, intr-o calatorie deja programata. El a fost informat ulterior.

Rep: Dar vizita aceasta a Principesei Margareta si a Principelui Radu, la care ati participat si dumneavoastra, la Regele Mihai era planificata?
Ioan Luca Vlad: Vizita altetelelor lor regale este normala la parintii Principesei. A noastra nu era, dar am fost acolo pentru aceasta discutie. Am fost invitati sa participam.

Rep: Au existat discutii si cu Nicolae, i s-a spus care sunt plangerile la adresa lui?
Ioan Luca Vlad: Termenul de plangere este nepotrivit, dar s-a discutat despre decizia Majestatii Sale, a fost informat si despre momentul in care urma sa fie facuta publica. Nu stiu ce a discutat in familie, imi inchipui ca Majestatea Sa a discutat si direct, s-au si vazut in Elvetia relativ recent. Nu sunt lucruri publice. Se discuta in familie.

Rep: De ce este la discutii Mihnea Constantinescu, care sunt legaturile formale sau informale cu Casa Regala?
Ioan Luca Vlad: Este membru al Consiliului Regal, din momentul 2008 sau 2009.

Informatii de background

Casa Regala a anuntat ieri ca Regele Mihai i-a retras nepotului sau Nicolae titlul de "Principe al Romaniei" si ca l-a exclus din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei, pe 1 august 2015. Nicolae era al treilea mostenitor al tronului, dupa Principesa Margareta si Principesa Elena (mama sa).

Regele Mihai nu a oferit nicio explicatie pentru aceasta decizie, in afara de urmatoarele: "In calitate de Sef al Casei si Familiei Regale ale Romaniei, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat ca Familia Regala si societatea romaneasca din acele vremuri vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti".

Decizia este cu atat mai ciudata, cu cat Nicolae a fost facut Principe tot printr-o decizie, din 2005, a Regelui Mihai. Tanarul a venit din Anglia pentru a se stabili definitiv in Romania in 2010, cand a implinit 25 de ani, a primit titlul de "Principe al Romaniei", a fost numit succesor la tron si a preluat din atributiile Regelui Mihai. Pana la 1 august 2015, a fost pe locul al treilea in ordinea succesiunii la tron, dupa matusa sa - Principesa Margareta, si dupa mama sa - Principesa Elena. Acum, locul lui Nicolae a fost ocupat de sora sa, Elisabeta Karina.





Mihnea Năstase


populare
astăzi

1 Donald Trump a dezvăluit adevăratul motiv pentru care nu bea niciodată alcool. „Nici măcar un pahar”

2 VIDEO Zonă de interes maxim...

3 Victor Ponta a divorțat de Daciana Sârbu. Fostul premier a rămas cu trei apartamente în București, Istanbul și Dubai

4 VIDEO Rareș Bogdan / Am intrat într-o nouă eră. Cine nu înțelege dispare

5 Armand Goșu / „Atenție ce pace vă doriți”