Se poartă amantlâcul/Doi vechi amanţi, Dan Nica şi Adriana Ţicău, vor da cu subsemnatul la DNA în Mega-Dosarul IT

Se poartă amantlâcul/Doi vechi amanţi, Dan Nica şi Adriana Ţicău, vor da cu subsemnatul la DNA în Mega-Dosarul IT

Doi vechi amanţi, Dan Nica şi Adriana Ţicău, vor da cu subsemnatul la DNA în Mega-Dosarul IT.

Însă, înainte de a intra în amănunte despre rolurile lor în această poveste care i-a îngrozit pe americani atunci când s-a finalizat ancheta la Microsoft, în SUA, profităm de ocazie de a vă prezenta pe unul dintre cei mai importanţi oameni politici români în viaţă. Nu, nu este vorba despre Ion Iliescu. Este vorba despre Adriana Ţicău. Această amantă de lux, nu singura din PSD, are o carieră politică incredibilă. Şi nu a auzit nimeni de ea. Nici măcar în PSD. La 34 de ani, Adriana Ţicău a ajuns ministru al Telecomunicaţiilor în Guvernul Bejinariu, în 2004. Anul când corupţia guvernamentală impunea oameni de cea mai mare încredere la butoane. Chiar şi pentru două luni de zile. Aşa că Dan Nica şi-a pus amanta în locul său la minister. Caz unic în politica românească post-decembristă. Despre care nu s-a vorbit public până astăzi. El fusese desemnat şeful campaniei electorale a lui Adrian Năstase. În acelaşi timp cu funcţia de ministru, Adrianei Ţicău i s-a oferit şi un loc eligibil pe lista de la Senat. La Galaţi. Aşa a ajuns această stea politică senator. Demnitate pe care a ocupat-o până în anul 2007. Când a fost propulsată eurodeputat. Pentru un mandat de 2 ani. În 2009 a ocupat locul trei pe lista PSD pentru europarlamentare. Aşa că mai trecem în contul acestei eminenţe politice încă o demnitate. Un nou mandat de eurodeputat, între 2009-2014. După 10 ani de răsfăţ pe bani publici, în sfârşit, Adriana Ţicău a fost lăsată la vatră. În interiorul partidului atmosfera se încinsese rău la ipoteza că şi ea şi Nica vor fi pe listă. Povestea risca să explodeze în presă. Despre studiile făcute de această paradigmă politică la mari niversităţi ale lumii, într-un material viitor.

Iar acum vor fi invitaţi la DNA să dea cu subsemnatul în Mega-Dosarul IT. Unde, apropo, vă informăm că cercetările au fost extinse, în sensul că s-a săpat mai jos, în timp. S-a ajuns la demersurile Guvernului român din anii 2001-2002. Când Nica era, din plin, la aparate.

Cei doi vor fi chemaţi să dea explicaţii cu privire la contractele semnate în 2003 şi 2004.

Hotărârea de Guvern 1473 din 11 decembrie 2003. Semnatari: Adrian Năstase, secretarul de stat Adriana Ţicău de la Ministerul Telecomunicaţiilor, Eugen Bejinariu - SGG şi Mihai Tănăsescu ministrul Finanţelor.

Hotărârea de Guvern 470 este semnată de Adrian Năstase, Dan Nica -ministru al Telecomunicaţiilor, Eugen Bejinariu - SGG şi Mihai Tănăsescu de la Ministerul Finanţelor.

Hotărârea de Guvern 778/2004 semnată de Adrian Năstase, Alexandru Athanasiu Ministru al Educaţiei, Ministerul Telecomunicaţiilor:Silvia Adriana Ticau, Eugen Bejinariu - SGG şi Mihai Tănăsescu de la Ministerul Finanţelor.

Conform surselor, DNA investighează, în mare, cam asta: 

● DNA: „Pe parcursul negocierilor s-a ajuns la formula total nepotrivită pentru Statul Român, a unui contract – cadru cu o sumă fixă de 650 milioane euro, dar fără să fie precizat în detaliu soluțiile tehnice, echipamentele și serviciile ce urmau să fie livrate”.

● DNA: „Subcontractanții (FSC, UTI, Felix Telecom) aveau rolul de a derula mitele necesare aprobării contractului”.

● DNA: „Pentru ca EADS să obțină acest contract, managementul lui EADS a fost condiționat să încheie un contract de promisiune irevocabilă de subcontractare cu FSC pentru comenzi de 40 până la 60 milioane de euro”.

● Potrivit DNA, Claudiu Florică avea rolul de intermediar între demnitari şi multinaţionale.

● DNA: „Managementul FSC, la rândul său, pentru a primi aceste comenzi de la EADS, a fost condiționat de către Claudiu Florică să semneze în același timp, contracte de comision pentru reușită cu firma Gessa - comision 10% - și cu firma Profinet, comision 5%, bani care reprezentau mita pentru persoanele din conducerea MAI și cabinetului primului - ministru”.

● DNA: „EADS a plătit în anul 2004, imediat după semnarea contractului, un avans de 4 milioane euro ce urmau să fie folosiți pentru plata mitelor persoanelor, sumă din care FSC a plătit, la rândul său, un avans de 2.000.000 euro bani către Profinet și un avans de 280.000 euro către Gessa”.


populare
astăzi

1 Donald Trump a dezvăluit adevăratul motiv pentru care nu bea niciodată alcool. „Nici măcar un pahar”

2 VIDEO Zonă de interes maxim...

3 Victor Ponta a divorțat de Daciana Sârbu. Fostul premier a rămas cu trei apartamente în București, Istanbul și Dubai

4 VIDEO Rareș Bogdan / Am intrat într-o nouă eră. Cine nu înțelege dispare

5 Armand Goșu / „Atenție ce pace vă doriți”