Zvonuri privind demisiile șefilor serviciilor secrete ucrainene. Declarațiile lui Volodimr Zelenski

Zvonuri privind demisiile șefilor serviciilor secrete ucrainene. Declarațiile lui Volodimr Zelenski

Președintele Zelenski neagă zvonurile privind demisiile iminente ale Ministrul Apărării, Rustem Umerov și șeful Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), Kirill Budanov.

Zelenski neagă zvonurile privind demisiile lui Umerov și Budanov/FOTO: X

Zelenski neagă zvonurile privind demisiile lui Umerov și Budanov/FOTO: X

„Nu am avut nicio intenție de a-l înlocui pe Budanov... Nu a fost vorba nici despre Umerov”, răspunde Zelenski când a fost întrebat de jurnaliști despre demiteri, potrivit Dialog.ua .

Zvonul privind demisiile a plecat de la publicația pro-rusă „Strana”, care a scris despre asta în septembrie 2024, citând surse secrete. Potrivit altor rumori, locul lui Budanov urma să fie luat de șeful Serviciul de Informații Externe al Ucrainei, Oleh Ivaschenko.

De asemenea, Umerov a negat la rândul său zvonurile privind demiterea sa într-o întâlnire în parlament, sau Rada Supremă.

Umerov a fost propus anul trecut pentru șefia Ministerului Apărării ucrainean , care și-a reprezentat țara în negocierile sensibile cu Rusia, în cazul schimburilor de prizonieri și eliberarea civililor. Nominalizarea din partea lui Zelenski reprezintă o deschidere din partea președintelui, întrucât actualul ministru face parte din partidul de opoziție Holos, care nu s-a aliat cu Zelenski după alegerile legislative din 2019.

Un moment important al carierei sale îl reprezintă participarea la acordul cerealier din Marea Neagră negociat cu Rusia, prin intermediul Turciei și ONU, din partea delegației ucrainene.

Când va pune Rusia capăt războiului

Budanov a înlăturat temerile Occidentului privind o escaladare a războiului. Potrivit acestuia, Rusia va încerca să pună capăt conflictului până în 2026, poziţiile slăbite de acumularea problemelor economice din cauza sancțiunilor impuse de statele europene, scrie Pro TV.

De asemenea, spune că dintre aliații Rusiei, cea mai mare problemă a Ucrainei este Coreea de Nord.

„Dintre toţi aliaţii Rusiei, cea mai mare problemă a noastră este Coreea de Nord, pentru că, prin volumul de produse militare pe care le furnizează, aceasta afectează cu adevărat intensitatea luptelor”, a declarat el

Acesta spune despre producția Rusiei de rachete balistice Iskander că face „progrese considerabile” și a crescut de „câteva ori” numărul de bombe aeriene ghidate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE Referendumul pentru integrarea europeană și modificarea Constituției Republicii Moldova a trecut! / Maia Sandu conduce cu 42% în primul tur al prez…

2 Ce poveste ascundea sicriul de zinc descoperit în București în primăvară

3 Un nou fenomen / „Damele de control” care testează loialitatea bărbaților. Femeile sunt plătite de cliente care vor să vadă dacă partenerii le înșală

4 Discursul unei femei simple din Republica Moldova care îi pune la colț pe rusofili. Tudor Chirilă: „Cel mai bun monolog de anul ǎsta!”

5 Surpriză de proporții! / Un expert în rachete nord-coreean a ajutat armata Rusiei să-şi sincronizeze atacurile