Zona din România care a fost surprinsă de astronauții de pe Stația Spațială Internațională într-o imagine uluitoare

Zona din România care a fost surprinsă de astronauții de pe Stația Spațială Internațională într-o imagine uluitoare

Ambasada Statelor Unite la București a postat sâmbătă, 14 septembrie, pe rețelele sociale o imagine spectaculoasă a Carpaților românești, surprinsă de astronauții NASA de pe Stația Spațială Internațională.

Imagine spectaculoasă a Carpaților românești Foto: U.S. Embassy Bucharest/Facebook

Imagine spectaculoasă a Carpaților românești Foto: U.S. Embassy Bucharest/Facebook

Carpații Meridionali, surprinși de astronauții NASA, de pe Stația Spațială Internațională. La mulți ani munților României! Astăzi celebrăm frumusețea, diversitatea și istoria lor”, a transmis Ambasada SUA la București, pe pagina sa de Facebook.

Carpații Meridionali, alături de Carpații Orientali și Carpații Occidentali reprezintă cele trei mari grupe muntoase ale României.

Stația Spațială Internațională a fost lansată în 1998 și este plasată pe orbită la o altitudine ce variază între 319,6 km și 346,9 km. Scopul pentru care este construită este studiul efectelor microgravitației și a menținerii vieții în spațiu și ca platformă de observație astronomică și a Pământului.

Stația este un proiect la care participă cinci mari agenții spațiale: NASA (Statele Unite ale Americii), RKA (Rusia), JAXA (Japonia), CSA (Canada) și ESA (o asociație de mai multe țări europene).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Probabil au fotografiat zona. Suntem testați” / Cu F-16 pe urme, drona rusă nu a intrat 30 km în România pentru a vedea frumusețile Babadagului

2 „De asta stagnează și chiar scade în sondaje" / Mircea Geoană, ridiculizat de un fost consilier prezidențial

3 „A fost găsită perfect, porecla” / Cine și de ce l-a poreclit pe Mircea Geoană „Prostănacul”

4 Apar amănuntele flagrantului DNA din Portul Constanța: 700 de dolari era șpaga pe container. Un vameș a înghițit probele

5 Vanity Fair / Cel mai bogat german are o avere de 44 de miliarde de dolari, care provine de la tatăl său nazist, furată de la 70.000 de evrei