Ziua în care s-a făcut dreptate: Ana Maria Bărbosu a intrat în posesia medaliei. Reacția gimnastei

Ziua în care s-a făcut dreptate: Ana Maria Bărbosu a intrat în posesia medaliei. Reacția gimnastei

Ana Maria Bărbosu a primit medalia de bronz câștigată la sol la Jocurile Olimpice, în cadrul unei ceremonii speciale desfășurate la București. Gimnasta a fost urcată pe locul 3 în urma unei contestației depuse de oficialii români la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Medalia primită cu întârziere de Ana Maria Bărbosu. Foto COSR

Medalia primită cu întârziere de Ana Maria Bărbosu. Foto COSR

Medalia i-a fost înmânată de Octavian Morariu, membru al Comitetului Olimpic Internațional pentru România, în timp ce mascota și afișul oficial i-au fost acordate de Mihai Covaliu, președintele COSR. De asemenea, la eveniment a participat și Marcel Ciolacu, prim-ministrul României. Cu doar o oră înainte, Ana Maria Bărbosu a fost prezentă și la evenimentul organizat de Ion Țiriac, în urma căruia a primit un automobil electric în valoare de 50.000 de euro.

„Vă mulțumesc că ați venit astăzi la această ceremonie . E un moment emoționant pentru mine. Auzindu-i pe campionii noștri de la Jocurile Olimpice, nu am realizat cât de grea este această medalie. Le mulțumesc tuturor celor care au adăugat puțin bronz. Rezultatul vine în urma multor ani de muncă. Mulțumesc tuturor antrenorilor pe care i-am avut.

Americanii anunță că nu se lasă

Rezolvarea cazului a fost posibilă datorită Federației, dar și Casei de Avocatură, nu au renunțat la noi. Au luptat pentru noi și luptă în continuare. Sper să continui să reprezint România la cel mai înalt nivel și să aduc cât mai multe medalii”, a declarat Ana Maria Bărbosu, conform gsp.ro. Ea a primit un buchet de flori și de la prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Ana Maria Bărbosu, locul 3 la sol la Jocurile Olimpice. Foto COSR

Ana Maria Bărbosu, locul 3 la sol la Jocurile Olimpice. Foto COSR

„Astăzi nu s-a întâmplat decât un singur lucru: s-a făcut dreptate. (...) Bravo, Ana Maria! O medalie și mai strălucitoare la Los Angeles”, a spus Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic pentru România.

Însă Ana Maria Bărbosu mai are emoții în privința medaliei. USA Gymnastics a declarat într-un comunicat că va continua eforturile pentru ca Jordan Chiles să reintre în posesia controversatei medalii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Macron este gay și căsătorit cu un bărbat trans care l-a molestat în copilărie” / A plouat cu aberații în dialogul dintre Candace Owens și Tristan Tate

2 Răsturnări misterioase de situație în Rusia! / Frica de trădare îl poate face pe Putin să resusciteze KGB. Șef al spionajului rus, bănuit ca s-ar întoar…

3 VIDEO „Deja a început” / Irina Columbeanu a stârnit revoltă pe rețelele de socializare după ce s-a filmat în camera de hotel

4 VIDEO Ce se întâmplă? / O companie întreagă a armatei ruse s-a predat în Kursk. Ucrainenii spun că n-au luat atâția prizonieri într-o singură zi de la î…

5 Mărturii din Primăria Moscovei: „Elitele rusești se așteptau ca incursiunea Ucrainei să se încheie în câteva zile. Acum încep să intre în panică”