Zgonea, ATAC la Ponta, Șova și Sârbu? "Statul de drept este bun până la interesul de grup sau personal"

Zgonea, ATAC la Ponta, Șova și Sârbu? "Statul de drept este bun până la interesul de grup sau personal"

 Zgonea a descoperit Facebook-ul! Mut de uimire, el a scris duminică un mesaj cifrat pe această rețea de socializare. Făcând pe indignatul, și arătând cu degetul spre PNL și PDL, Zgonea se folosește de fapt de prilej pentru a le arăta pisica celor din PSD care au încercat și încearcă să submineze lupta anticorupție. "Statul de drept este bun până la interesul de grup sau personal", a scris Zgonea. Cine or fi cei care au interese de grup? Nu cumva Ponta, Șova și Ilie Sârbu?

"Detașându-ne de circul politicianist... oare cine a propus și sprijinit actuala conducere a Parchetelor? În urma acestor decizii, oare ce partid a sângerat cel mai mult? Ce partid a fost cel mai reformat în ceea ce privește resursele umane? Cine a suferit cele mai puternice critici interne pentru aceste angajamente ferme? Astăzi se vede foarte clar cine a fost cel mai determinat partid în ceea ce privește statul de drept și lupta împotriva corupției și asta prin prisma rezultatelor concrete. Cine să fie? PDL? Sau poate... PNL?, care a părăsit guvernarea USL acuzând chiar deciziile care au dus la aceste rezultate...", a scris Valeriu Zgonea.

El vorbește despre "voci critice din partid" care au încercat "să defecteze intern aceste măsuri".

"Am propus și susținut profesioniști integri la conducerea instituțiilor sistemului judiciar, care în această perioadă au dat proba independenței lor totale de orice interferență politică. Din aceste motive, vocile critice din partid, precum și cei care au încercat să defecteze intern aceste măsuri care au recredibilizat România în plan internațional se situează mult în afara unui bun simț național sau de partid. Comportamentul comunistoid este cel al asumării jumătăților de măsură și anume: "Statul de drept este bun până la interesul de grup sau personal", acest tip de judecată fiind de natură să compromită măsurile esențiale luate de noi ca partid în această perioadă", mai arată Zgonea.

Social-democratul adaugă faptul că îl umplu de "tristețe" comentariile unor colegi.

"PSD nu este o victimă a luptei anticorupție, ci este singurul partid care și-a asumat în mod real și ferm — cu costuri interne enorme, dar și cu rezultate pe măsură — toate acțiunile în acest sens. Asta în ciuda unor persoane care reușesc, prin comentariile lor iresponsabile și justificate de interese personale, să alimenteze stereotipuri de comunicare false și să legitimeze etichete legate de un partid care a reformat România. PSD poate deveni o victimă a acelor colegi care înțeleg să critice o direcție rațională și integră a partidului!", a mai scris Valeriu Zgonea pe Facebook

Mesajul lui Zgonea:

Ne aflăm într-un moment în care se impune o analiză profundă și sinceră, mai ales în condițiile în care, din cauza presiunii politice a momentului, se ignoră voit o realitate evidentă. Detașându-ne de circul politicianist... oare cine a propus și sprijinit actuala conducere a Parchetelor? În urma acestor decizii, oare ce partid a sângerat cel mai mult? Ce partid a fost cel mai reformat în ceea ce privește resursele umane? Cine a suferit cele mai puternice critici interne pentru aceste angajemente ferme?

Astăzi se vede foarte clar cine a fost cel mai determinat partid în ceea ce privește statul de drept și lupta împotriva corupției și asta prin prisma rezultatelor concrete. Cine să fie? PDL? Sau poate...PNL? care a părăsit guvernarea USL acuzând chiar deciziile care au dus la aceste rezultate ...

Judecând la rece, în pofida unui paradox generat de stereotipurile comunicaționale care au tins să asocieze PSD cu lipsa de reformă și corupția, astăzi ne aflăm în fața unei evidențe care este absolut imposibil de contestat. Noi - PSD, alături de partenerii noștri politici, suntem singurii care ne-am asumat și am luptat ferm pentru întărirea statului de drept! Am propus și susținut profesioniști integri la conducerea instituțiilor sistemului judiciar, care în această perioadă au dat proba independenței lor totale de orice interferență politică.

Din aceste motive, vocile critice din partid, precum și cei care au încercat să defecteze intern aceste măsuri care au recredibilizat România în plan internațional se situează mult în afara unui bun simț național sau de partid. Comportamentul comunistoid este cel al asumării jumătăților de măsură și anume: ”Statul de drept este bun până la interesul de grup sau personal”, acest tip de judecată fiind de natură să compromită măsurile esențiale luate de noi ca partid în această perioadă.

Comentariile unor colegi cred că nu justifică un răspuns, ci doar mă umplu de tristețe. PSD nu este o victimă a luptei anticorupție, ci este singurul partid care și-a asumat în mod real și ferm- cu costuri interne enorme, dar și cu rezultate pe măsură, toate acțiunile în acest sens. Asta în ciuda unor persoane care reușesc, prin comentariile lor iresponsabile și justificate de interese personale, să alimenteze stereotipuri de comunicare false și să legitimeze etichete legate de un partid care a reformat România. PSD poate deveni o victimă a acelor colegi care înțeleg să critice o direcție rațională și integră a partidului!"


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 „Ești prost și îngâmfat” / „Ia apă în gură că faci praf! Javra dracului” / Scandal la România TV între Adriana Bahmuțeanu și Dumitru Dragomir

3 Putin: „NATO a decis să intre în război cu Rusia” / Textul integral al declarației președintelui rus. Este România amenințată?

4 Pe asta ați citit-o?

5 Frate, ce țară e asta? / Economist rus: Pentru unele familii sărace din Rusia, bărbații sunt mai prețioși morți decât vii