Zelenski afirmă că a pregătit planul de victorie pe care o să-l prezinte președintelui SUA

Zelenski afirmă că a pregătit planul de victorie pe care o să-l prezinte președintelui SUA

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că ''planul pentru victorie'' al Ucrainei pe care urmează să-l prezinte omologului său american Joe Biden până la sfârşitul lunii este "pe deplin pregătit".

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei FOTO: Arhivă

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei FOTO: Arhivă

În discursul său zilnic, el a afirmat că "toate punctele şi aspectele cheie" ale acestui plan, al cărui conţinut nu l-a detaliat încă, sunt pregătite.

Săptămâna trecută, el a declarat că se va întâlni cu Joe Biden în septembrie pentru a-i prezenta " un plan pentru victorie" al Ucrainei împotriva Rusiei.

Zelenski a afirmat atunci că este "un set de soluţii interconectate care vor oferi Ucrainei suficientă putere, suficiente lucruri pentru a pune acest război pe calea păcii", scrie Agerpres.

În dificultate pe teren, confruntată cu o ofensivă vastă în est, Ucraina cere Occidentului autorizare să lovească în profunzime ţinte militare pe teritoriul rus şi ajutor pentru a lovi rachetele care vizează teritoriul său.

Americanii şi europenii se tem însă că acest lucru va împinge Moscova spre escaladare şi confruntare directă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „O femeie adevărată!” / Imaginile cu Andreea Bănică în bikini la 46 de ani fac furori printre fani

2 Fraților, în ce țară trăim? Un român a construit un bloc, a vândut apartamente, dar nu a declarat nimic la ANAF

3 Apar primele amănunte în cazul misterioaselor explozii ale pagerelor din Liban / Cine a pus totul la cale și cum a fost executat planul

4 Cel puțin 11 morți și mii de răniți, după ce pagerele cu care comunicau membrii Hezbollah au explodat simultan / Incidente similare și în Siria / Isra…

5 Hopa! / Pagerele folosite în atacul din Liban au fost fabricate în Ungaria, susține compania taiwaneză despre care s-a spus că le-ar fi produs