Zeci de ucraineni, inclusiv trei copii, au fost răniţi de o bombă rusească în Harkov. Zelenski: „Această teroare poate fi oprită”

Zeci de ucraineni, inclusiv trei copii, au fost răniţi de o bombă rusească în Harkov. Zelenski: „Această teroare poate fi oprită”

Peste 30 de persoane, dintre care trei sunt copii, au fost rănite duminică seara, atunci când o bombă ghidată rusească a lovit o clădire rezidenţială înaltă din Harkov, în nord-estul Ucrainei,

A fost lovită o clădire rezidenţială din Harkov Foto: Captură Video X

A fost lovită o clădire rezidenţială din Harkov Foto: Captură Video X

O bombă aeriană rusească a lovit o casă. O clădire rezidențială obișnuită cu mai multe etaje. A fost un incendiu, tavanele s-au prăbușit. Se știe că oamenii sunt prinși sub dărâmături. Până în prezent, 35 de persoane sunt rănite, inclusiv trei copii. Toate serviciile de urgență, echipele de salvare, medicii și lucrătorii de utilități au ajuns rapid la fața locului, iar tuturor celor afectați se acordă ajutor”, a transmis preşedintele Volodimir Zelenski pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Au fost postate fotografii cu fum şi foc ieşind din ferestrele unei clădiri cu mai multe etaje. Toate ferestrele au fost aruncate în aer.

Patru bombe aeriene au fost folosite în regiunea Harkov. Una a vizat clădirea rezidențială, iar celelalte trei sate din regiune, mai susține Zelenski . În ultimele 24 de ore, au fost folosite 128 de bombe aeriene ghidate pe teritoriul ucrainean.

Guvernatorul Harkivului, Oleh Syniehubov, a declarat că şi infrastructura civilă a fost avariată. „Lumea trebuie să ajute la apărarea Ucrainei de avioanele militare ruseşti, de zecile de bombe ghidate care iau vieţi de ucraineni în fiecare zi. Această teroare poate fi oprită", a precizat Zelenski.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Concert încheiat brusc după ce solistul l-a luat la bătaie pe chitarist

2 Ce a cumpărat un tânăr din Germania cu 126 de euro dintr-un magazin românesc: „Jaf la drumul mare”

3 Vanity Fair / Cel mai bogat german are o avere de 44 de miliarde de dolari, care provine de la tatăl său nazist, furată de la 70.000 de evrei

4 Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei: Rusia va încerca să pună capăt războiului „înainte de 2026”

5 Marina rusă a desfășurat în doar o zi un număr record de nave în Marea Neagră. Țintă posibilă - Insula Șerpilor