Zeci de persoane ucise într-un raid aerian al Israelului într-o tabără de refugiați

Zeci de persoane ucise într-un raid aerian al Israelului într-o tabără de refugiați

Un raid aerian israelian a ucis zeci de persoane într-o școală administrată de ONU într-o tabără de refugiați din centrul Gaza, potrivit autorităților spitalicești din fâșie și biroului de presă al guvernului din Gaza.

Atac israelian FOTO: profimedia

Atac israelian FOTO: profimedia

Școala, administrată de agenția ONU pentru refugiații palestinieni (UNRWA), adăpostea persoane strămutate în Nuseirat în momentul atacului, a declarat biroul de presă al guvernului din Gaza, piotrivit edition.cnn.com.

Autoritățile de la Spitalul Martirilor Al-Aqsa au declarat că cel puțin 39 de persoane au fost ucise și zeci de alte persoane au fost rănite, autoritățile temându-se că numărul ar putea crește, întrucât victimele sunt încă aduse la spital.

Israelul spune că războiul nu se va opri pentru discuții: Ofensiva militară a Israelului în Gaza nu va fi oprită pentru orice reluare a negocierilor de încetare a focului și de eliberare a ostaticilor cu Hamas, a declarat ministrul apărării Yoav Gallant.

Comentariile sale vin în timp ce oficialii egipteni , qatarezi și americani erau așteptați să se întâlnească la Doha pentru a relansa negocierile pentru armistițiul din Gaza, potrivit oficialilor americani și egipteni.

Întâlnirile au loc în urma unei propuneri în trei etape - caracterizată ca fiind un plan israelian - prezentată de președintele american Joe Biden, care ar asocia eliberarea ostaticilor cu o „încetare totală și completă a focului” în Gaza.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii