Zeci de kilograme de cocaină au fost găsite sub cutiile cu banane: descoperirea angajaților unui lanţ de supermarketuri din Franța

Zeci de kilograme de cocaină au fost găsite sub cutiile cu banane: descoperirea angajaților unui lanţ de supermarketuri din Franța

Peste 40 de kilograme de cocaină au fost găsite în livrările de banane către patru dintre magazinele unui lanţ de supermarketuri din Franța. Poliția a deschis un dosar penal în cauză, relatează The Guardian.

Drogurile erau ascunse sub paleții cu banane Foto: Arhivă

Drogurile erau ascunse sub paleții cu banane Foto: Arhivă

Autoritățile încearcă să identifice destinatarul după ce drogurile au fost găsite sub paleții cu banane la patru magazine Grand Frais din regiunea Bourgogne-Franche-Comté, din estul Franţei.

Drogurile au fost descoperite de personalul magazinelor, care au dat asigurări clienţilor că acestea nu au intrat în contact cu fructele. În cauză a fost deschisă o anchetă, iar detectivii încearcă să rezolve misterul modului în care drogurile, despre care se crede că ar fi provenit din Columbia, au ajuns în paleţii cu fructe şi, mai important, cui erau destinate.

Olivier Caracotch, procurorul din Dijon, în Burgundia, a declarat că 10 kg de cocaină au fost găsite în livrarea de fructe către magazinul Grand Frais din Beaune, iar între 10 kg şi 12 kg au fost găsite în livrări similare către alte trei magazine.

„Colaborăm îndeaproape cu poliţia pentru a ne asigura că ancheta se desfăşoară fără probleme şi că personalul şi clienţii noştri sunt în siguranţă”, a declarat un purtător de cuvânt al Grand Frais, conform sursei citate.

Reprezentanţii supermarketului au refuzat să ofere informaţii suplimentare.

Tone de droguri, ascunse între banane, confiscate de polițiști în ultima perioadă

Bananele par a fi fructul ales de traficanții din America de Sud pentru a ascunde drogurile. În ultima perioadă au fost confiscate mai multe transporturi de cocaină în Europa.

În august, agenții vamali din orașul Salonic, din nordul Greciei, au descoperit aproximativ 93 kg de cocaină pe o navă din Ecuador care transporta banane.

În iulie, câinii-antidrog au ajutat la găsirea unei cantități de 6.000 kg de cocaină, în valoare estimată de 173 de milioane de lire sterline, ascunse într-un transport de banane din Ecuador, care era destinat Germaniei.

În mai, aproximativ 250 kg de cocaină au fost găsite ascunse în cutii de banane la un depozit din Colmar, în estul Franței. Detectivii credeau că drogurile erau destinate să fie livrate în Germania, dar fuseseră trimise în Franța din greșeală.

În martie, oficialii vamali bulgari au confiscat 170 kg de cocaină de pe o navă care transporta banane în Europa din Ecuador. De asemenea, la începutul anului oficialii britanici au declarat că au găsit 5,7 tone de cocaină într-un transport similar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Probabil au fotografiat zona. Suntem testați” / Cu F-16 pe urme, drona rusă nu a intrat 30 km în România pentru a vedea frumusețile Babadagului

2 „De asta stagnează și chiar scade în sondaje" / Mircea Geoană, ridiculizat de un fost consilier prezidențial

3 „A fost găsită perfect, porecla” / Cine și de ce l-a poreclit pe Mircea Geoană „Prostănacul”

4 Apar amănuntele flagrantului DNA din Portul Constanța: 700 de dolari era șpaga pe container. Un vameș a înghițit probele

5 Momentul în care Europa a fost la un pas de islamizare. Războinicul cu blană de leopard care a salvat Occidentul