Zeci de alerte cu bombă în Springfield după ce Trump a afirmat că imigranții fură pisici și le mânâncă

Zeci de alerte cu bombă în Springfield după ce Trump a afirmat că imigranții fură pisici și le mânâncă

Aflat în centrul unor zvonuri rasiste nefondate lansate împotriva migranţilor haitieni din Springfield de candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, micul oraş din statul Ohio a înregistrat, în doar câteva zile, 33 de ameninţări cu bombă.

Retorica sa l-a transformat pe Trump în ținta ironiilor pe rețelele de socializare FOTO: X

Retorica sa l-a transformat pe Trump în ținta ironiilor pe rețelele de socializare FOTO: X

Cifrele au fost anunțate luni e Mike DeWine, guvernatorul acestui stat din nord-estul Statelor Unite, relatează AFP, citată de Agerpres .

Zvonurile lansate pe reţelele sociale şi propagate de republicani susţin că migranţii haitieni - sosiţi cu miile în ultimii ani în oraş datorită unui plan municipal de atragere a muncitorilor - fură pisici, câini şi alte animale de companie pentru a le mânca.

În ciuda faptului că poliţia locală şi autorităţile au dezminţit categoric aceste zvonuri, candidatul republican le-a repetat de mai multe ori în cadrul unei dezbateri televizate cu rivala sa Kamala Harris, contribuind astfel la crearea unei atmosfere extrem de tensionate în oraş, haitienii din comunitate temându-se că ar putea fi vizaţi de violenţe rasiste.

Cele 33 de ameninţări cu bombă primite s-au dovedit a fi toate false, iar „unele au provenit dintr-o anumită ţară", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, guvernatorul Mike DeWine în Springfield, în cadrul unei conferinţe de presă, fără a numi ţara.

„Considerăm că este vorba despre o nouă ocazie de a perturba Statele Unite”, a adăugat el, fără a oferi alte detalii despre alertele primite.

Primarul din Springfield, amenințat cu moartea.

Unele școli şi primăria au fost evacuate în urma acestor ameninţări, iar primarul a afirmat că a primit ameninţări cu moartea.

Luni, două şcoli din Springfield au fost evacuate, potrivit presei locale, însă autorităţile nu au oferit imediat un motiv pentru închiderea lor.

Guvernatorul republican, care s-a distanţat de afirmaţiile lui Donald Trump şi de zvonurile lansate de membri ai partidului său, a anunţat desfăşurarea în jurul şcolilor din oraş a 36 de poliţişti care au ca misiune în mod obişnuit controale rutiere în oraş.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Se întâmplă ceva cu Donald Trump?

2 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Lucrătura e gata / Vlad Gheorghe anunță excluderea din Partidul DREPT a cinci dintre cei zece deputați

5 Priviți, un zid s-a prăbușit peste mașini, într-o parcare din București! Incidentul s-a petrecut înainte de cutremur