Zece sesizări depuse, în doar câteva ore, împotriva profesorului Alfred Bulai de la SNSPA

Zece sesizări depuse, în doar câteva ore, împotriva profesorului Alfred Bulai de la SNSPA

După ce procurorii le-au îndemnat pe studentele care se consideră victime ale lui Alfred Bulai să ia legătura cu oamenii legii, au început să curgă mail-urile către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Alfred Bulai este acuzat de studente de abuzuri sexuale. FOTO grafică Snoop

Alfred Bulai este acuzat de studente de abuzuri sexuale. FOTO grafică Snoop

Surse din interiorul Parchetului Sectorului 1 susțin, potrivit Știrilor ProTV că, în doar câteva ore, zece persoane au trimis emailuri în care reclamă abuzuri comise de profesorul Alfred Bulai.

Acestea urmează să fie audiate săptămână viitoare, potrivit sursei citate.

Amintim că Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 le-a transmis studentelor și martorilor care au de raportat astfel de abuzuri că le va fi asigurată protecția, iar identitatea le va fi protejată.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la împrejurarea că sociologul Alfred Bulai, profesor şi analist politic, ar fi pretins favoruri de natură sexuală unor studente din cadrul SNSPA - Şcoala de Studii Politice şi Administrative - Ministerul Public încurajează orice persoană care deţine date relevante să contacteze organele judiciare la adresa de mail pj_sector_1@mpublic.ro", a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 într-un comunicat de presă.

Ce prevede Codul de Procedură Penală

Parchetul a enumerat și măsuril prevăzute în Codul de Procedură Penală, în legătură cu protejarea vieţii private şi demnitatea persoanelor vătămate sau a persoanelor care pot furniza date esenţiale privind faptele prezentate public, după cum urmează:

- în cazul persoanelor prezumate vulnerabile, pe tot parcursul procedurilor judiciare pot fi luate măsuri specifice pentru protecţia datelor de identitate, în acord cu dispoziţiile art.126 alin.(1) lit.c) Cod de procedură penală, raportat la art.113 alin.(2) şi (3) Cpp;

- pe tot parcursul procedurilor judiciare, persoanele pot fi audiate prin intermediul mijloacelor audio-video de transmitere, cu vocea şi imaginea distorsionate, în acord cu dispoziţiile art.126 alin.(1) lit. d) Cpp, raportat la art.113 alin.(2) şi (3) Cpp;

- în cazul aplicării măsurilor de protecţie, mijloacele de probă administrate în procesul penal nu vor cuprinde adresa reală sau datele de identitate, acesta fiind păstrate în condiţii de confidenţialitate.

Alfred Bulai, cercetat într-un dosar de hărțuire sexuală

Apelul făcut de Parchet vine în contextul în care Poliția Capitalei efectuează cercetări într-un dosar ce vizează folosirea funcţiei în scop sexual, în cazul profesorului Alfred Bulai .

Scandalul sexual în care este implicat cunoscutul sociolog a izbucnit ca urmare a unei investigaţii jurnalistice realizate de site-ul Snoop, care a stat de vorbă cu studente ale lui Alfred Bulai. Fetele au mărturisit că profesorul le-a hărțuit sexual și le-a cerut să se dezbrace în fața lui, în practică, în camera în care era cazat, acolo unde le-a cheamat să le ofere feedback academic.

Alfred Bulai neagă că lucrurile ar fi stat altfel. „Habar n-am de această chestiune. Sigur este că nu s-a dezbrăcat. Nu există o asemenea cerință”, a spus cunoscutul analist politic, potrivit Snoop.

Bulai, suspendat de SNSPA din toate funcțiile

Amintim și că Senatul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a aprobat, marţi, la propunerea rectorului Remus Pricopie, suspendarea profesorului universitar Alfred Bulai din toate funcțiile pe care le ocupă.

Conducerea universității a precizat însă că nu a existat niciodată o plângere la adresa lui Bula depusă la Decanatul Facultății de Științe Politice, la Comisia de Etică a SNSPA sau la alte instanțe din interiorul SNSPA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Ea este femeia misterioasă din afacerea pagerelor care au explodat în Liban

4 Așa o fi?

5 Foarte interesante amănunte...