Zboruri amânate pe aeroportul din Frankfurt, din cauza unui grup de ecologişti. Au fost evacuaţi de pe pistă de poliţie

Zboruri amânate pe aeroportul din Frankfurt, din cauza unui grup de ecologişti. Au fost evacuaţi de pe pistă de poliţie

Joi de dimineaţă, mai multe zboruri spre şi de pe aeroportul din Frankfurt au fost amânate din cauza unor proteste ale unui grup de ecologişti.

Mai multe zboruri au fost anulate până s-a eliberat pista. Foto Shutterstock

Mai multe zboruri au fost anulate până s-a eliberat pista. Foto Shutterstock

Traficul aerian a fost suspendat, joi dimineaţa, pe aeroportul din Frankfurt, cel mai mare din Germania, după ce militanţii ecologişti au organizat un protest în apropiere de pistă, ceea ce a declanşat intervenţia poliţiei, informează Agerpres citind agenţii internaţionale.

„Toate decolările şi aterizările sunt suspendate”, a informat joi dimineaţă aeroportul din Frankfurt într-un mesaj postat pe pagina sa de internet.

„Facem totul pentru a-i evacua pe activiştii ecologişti de pe pistă”, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei, care a fost solicitată să intervină la aeroport.

De asemenea, tot printr-un mesaj postat pe reţeaua X, personalul aeroportului le recomanda pasagerilor să nu se prezinte încă la aeroport, să verifice noile ore de zbor pentru cursele lor şi să ia în calcul întârzierile.

„Pasagerii sunt rugaţi să nu se deplaseze la aeroport pentru moment”, a mai anunţat aeroportul Frankfurt în mesajul postat pe reţeaua X.

La rândul lor, militanţii ecologişti de la organizaţia Last Generation au informat într-un comunicat de presă că şase protestari au tăiat gardul care înconjoară aeroportul şi au ajuns în diferite puncte din apropierea pistelor cu postere pe care era afişat mesajul „Petrolul ucide”.

Organizaţia ecologistă, care vrea ca Guvernul german să adere la un acord global privind renunţarea la petrol, gaze şi cărbune până în 2030, a menţionat că, în cadrul campaniei demarate miercuri, se are în vedere organizarea de proteste similare în mai multe ţări din Europa şi America de Nord.

De altfel, miercuri dimineaţa, mai multe organizaţii ecologiste au organizat acţiuni de protest la mai multe aeroporturi din Europa, în special la aeroportul londonez Heathrow, cel mai mare din Europa, şi la aeroportul Koln din Germania.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii