YouTube va limita expunerea adolescenților la videoclipuri despre fitness

YouTube va limita expunerea adolescenților la videoclipuri despre fitness

YouTube va limita expunerea adolescenților la videoclipuri care promovează și idealizează un anumit nivel de fitness sau aspect fizic, a anunțat joi compania. Măsura de protecție a fost implementată pentru prima dată în SUA anul trecut și este acum introdusă pentru adolescenți la nivel global.

foto femeie pe bicicleta

YouTube va limita expunerea adolescenților la videoclipuri despre fitness și greutate FOTO Arhivă

Anunțul vine în contextul în care YouTube s-a confruntat cu critici în ultimii ani pentru că ar putea dăuna adolescenților și i-ar expune la conținut care ar putea încuraja tulburările alimentare, transmite techcrunch.com .

Tipul de conținut la care YouTube va limita expunerea include videoclipuri care compară caracteristicile fizice și idealizează anumite niveluri de formă fizică, tipuri de corp și greutate. Separat, YouTube va limita, de asemenea, expunerea la videoclipuri care prezintă „agresiune socială” sub formă de lupte fără contact și intimidare.

Platforma deținută de Google notează că acest tip de conținut poate să nu fie la fel de dăunător ca un singur videoclip, dar dacă conținutul este arătat în mod repetat adolescenților, atunci ar putea deveni problematic. Pentru a combate acest lucru, YouTube va limita recomandările repetate de videoclipuri legate de aceste subiecte.

Deoarece recomandările YouTube sunt determinate de ceea ce utilizatorii tind să vizioneze și cu ce se implică, compania trebuie să introducă aceste măsuri de protecție pentru a-i proteja pe adolescenți să nu fie expuși în mod repetat la conținutul respectiv, chiar dacă acesta respectă liniile directoare ale YouTube.

Pe măsură ce un adolescent își dezvoltă gândurile despre cine este și despre propriile standarde pentru el însuși, consumul repetat de conținut cu standarde idealizate care începe să formeze un standard intern nerealist ar putea duce la formarea unor convingeri negative despre sine”, a declarat șeful global pentru sănătate al YouTube, Dr. Garth Graham.

Anunțul de joi vine la o zi după ce YouTube a introdus un nou instrument care permite părinților să își conecteze conturile la contul adolescentului lor pentru a avea acces la informații despre activitatea adolescentului pe platformă. După ce un părinte își leagă contul de cel al adolescentului său, acesta va fi avertizat cu privire la activitatea canalului adolescentului său, cum ar fi numărul de încărcări și de abonamente pe care le are.

Instrumentul se bazează pe controalele parentale actuale ale YouTube , care permit părinților să testeze conturile supravegheate cu copii sub vârsta de consimțământ pentru serviciile online, care este de 13 ani în SUA. Este demn de remarcat faptul că alte aplicații sociale, precum TikTok, Snapchat, Instagram și Facebook, oferă, de asemenea, conturi supravegheate legate de părinții tinerilor utilizatori.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Când strugurii sunt acri... „Puștoaice de 18-19 ani, nu știu să scrie sau să citească” / Ion Țiriac e convins că totul s-a schimbat

2 O româncă nu a mai suportat viața în Germania și s-a întors acasă. „Nu vreau copiii mei să facă parte din acest sistem”

3 Țiriac, exploziv / a pus performanțele Serenei pe seama dopajului! Metoda Williams, descrisă detaliat

4 „Pune ceva pe tine! Poți să ieși așa pe stradă?” / Doar a coborât din avion la Veneția și a devenit virală

5 Atac cibernetic fără precedent în România. Hackerii au spart site-urile unor instituții publice apoi le-au scos la vânzare