WhatsApp introduce o nouă funcție. Cum îi ajută pe utilizatori

WhatsApp introduce o nouă funcție. Cum îi ajută pe utilizatori

WhatsApp a anunțat marți o nouă funcție care va permite utilizatorilor să salveze contactele în cadrul aplicației. Aceasta înseamnă că, chiar dacă vă pierdeți telefonul sau adăugați un nou dispozitiv la numărul dvs. principal, veți vedea toate contactele în spațiul de stocare în cloud al WhatsApp.

O nouă funcție introdusă de  WhatsApp FOTO: Shuterstock

O nouă funcție introdusă de WhatsApp FOTO: Shuterstock

Până acum, WhatsApp se baza pe agenda de contacte a telefonului pentru a sincroniza contactele. Dacă o persoană nouă vă trimitea mesaje pe aplicație și doreați să îi salvați detaliile, informațiile erau stocate local pe dispozitivul vostru.

Noua funcție, lansată în curând, vă permite să stocați contactele pe orice dispozitiv, inclusiv WhatsApp pentru web și Windows. De asemenea, puteți alege să sincronizați contactele salvate în WhatsApp cu telefonul vostru, scrie techcrunch.com.

Anul trecut, compania a început să permită utilizatorilor să se conecteze la două conturi WhatsApp pe un singur dispozitiv. Salvarea contactelor legate de un singur cont WhatsApp este utilă dacă doriți să păstrați separate contactele personale și cele de afaceri. În plus, dacă partajați dispozitivul cu alte persoane, vă puteți menține propria listă de contacte legată de numărul dumneavoastră.

WhatsApp a declarat că a dezvoltat un nou sistem de stocare criptat numit Identity Proof Linked Storage (IPLS) pentru a permite salvarea sigură a contactelor. Atunci când utilizatorii salvează un contact, sistemul generează o cheie de criptare pe dispozitiv. Recuperarea se bazează pe autentificarea de către client a identității sale principale de dispozitiv.

În plus, aplicația colaborează cu Cloudflare pentru a semna orice modificare a proprietăților criptografice ale directorului unui utilizator. Potrivit Meta, acest pas asigură că cineva nu a editat contactele salvate în WhatsApp.

Compania a declarat că tehnologia din spatele funcției de stocare a contactelor ar face posibilă salvarea contactelor în funcție de numele de utilizator.

„Numele de utilizator pe WhatsApp vor adăuga un grad suplimentar de confidențialitate, astfel încât să nu fie nevoie să vă partajați numărul de telefon atunci când trimiteți mesaje cuiva”, a menționat compania într-o postare pe blog.

Caracteristica a fost în curs de dezvoltare pentru o anumită perioadă de timp. În mai 2023, un raport al WABetaInfo a evidențiat faptul că WhatsApp a lucrat la introducerea numelor de utilizator în aplicație. Rivalii WhatsApp Signal și Telegram oferă amândoi o modalitate prin care utilizatorii își pot împărtăși numele de utilizator cu cineva, fără a împărtăși datele de contact.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Discursul unei femei simple din Republica Moldova care îi pune la colț pe rusofili. Tudor Chirilă: „Cel mai bun monolog de anul ǎsta!”

2 Amantlâc, fraudă și râcă la MAE

3 Pilot de bombardiere, ucis cu ciocanul în Rusia. El a omorât zeci de ucraineni în atacuri asupra unor obiective civile

4 Ce salariu are Diana Matei la Ministerul Apărării Naționale: „Trebuie să fac diferența între brut și net că habar nu am”

5 „Numărul de șefi de stat care au răspuns invitației lansate de Vladimir Putin arată că liderul de la Kremlin nu este deloc izolat pe scena internațion…