Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,9%. S&P 500 s-a tranzacţionat în urcare cu 1,4%, iar Nasdaq Composite a crescut cu 2,5%.
Dolarul a scîzut faţă de un coş de valute, cu 0,5%, la 104,76, după ce a urcat şa 105,79, cel mai ridicat nivel atins din decembrie 2002, imediat după anunţarea deciziei Fed.
Acţiunile au fost volatile după decizia de majorare a ratei, dar au sărit la maximele sesiunii, după ce preşedintele Fed, Jerome Powell, a declarat în timpul conferinţei de presă ulteriare deciziei că ”fie o creştere de 0,5 puncte, fie o creştere de 0,75 puncte par cele mai probabile la următoarea noastră întâlnire”.
Piaţa anticipase o creştere a dobânzii cheie cu 0,75 puncte procentuale, miercuri, dar dorinţa lui Powell de a efectua încă creştere de această dimensiune a surprins pieţele.
”Poziţia mai agresivă poate fi în continuare în concordanţă cu o aterizare moale a economiei, dar calea devine din ce în ce mai îngustă”, a scris Barry Gilbert, strateg de alocare a activelor pentru LPL Financial.
Boeing şi alte acţiuni strâns legate de creşterea economiei au crescut în speranţa că dobânzile ar putea fi mărite fără a împinge economia într-o recesiune. Titlurile Boeing a crescut cu 10%. Au avut de câştigat şi acţiunile băncilor regionale şi financiare.
Acţiunile tehnologice, care au fost afectate pe măsură ce S&P 500 a alunecat pe teritoriul ”pieţei urs” în această lună, au condus revenirea pieţei, Amazon şi Tesla crescând fiecare cu peste 5%.
La încheierea reuniunii sale politice de două zile de miercuri, Comitetul Federal pentru Piaţa Deschisă a afirmat într-un comunicat că este ”strâns angajat să readucă inflaţia la obiectivul său de 2%”.
Acţiunile din sectorul călătoriilor şi-au revenit şi ele. Titlurile operatorilor de croaziere Carnival şi Norwegian Cruise Line au avansat cu aproximativ 2,5%, respectiv cu 4,2%. Acţiunile companiilor aeriene, inclusiv Delta şi United, au crescut, de asemenea, cu aproximativ 2% fiecare.