Vulcanul Stromboli în erupție: Alertă roșie pe insulă VIDEO

Vulcanul Stromboli în erupție: Alertă roșie pe insulă VIDEO

Activitatea vulcanică s-a intensificat pe insula Stromboli, situată în sudul Italiei, ceea ce a determinat autoritățile să ridice nivelul de alertă de la portocaliu la roșu, cel mai înalt nivel de avertizare, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Locuitorii de pe această mică insulă vulcanică, aflată la nord de Sicilia, au fost îndemnați să urmeze cu strictețe instrucțiunile autorităților locale de protecție civilă. Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) a raportat o creștere semnificativă a activității vulcanice la Muntele Stromboli, un vulcan activ de pe insulă. Lava și cenușa s-au revărsat din vulcan, până în mare, conform declarațiilor INGV.

Erupția vulcanului Stromboli - Foto Captură Video

Erupția vulcanului Stromboli - Foto Captură Video

Insula Stromboli este locuită de doar câteva sute de persoane. Totodată, insula atrage numeroși turiști care călătoresc pe mare dinspre continent sau Sicilia pentru a escalada vulcanul, care atinge o înălțime de peste 920 de metri și erupe în mod regulat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii