Vulcanul Stromboli a erupt. Fluxul de lavă a ajuns în mare VIDEO

Vulcanul Stromboli a erupt. Fluxul de lavă a ajuns în mare VIDEO

Vulcanul Stromboli, situat în sudul Italiei, a erupt joi, 11 iulie, lansând o coloană de cenușă pe micuța insulă din Marea Tireniană și un flux de lavă în mare, relatează EFE, conform Agerpres.

Erupția a avut loc în jurul orei locale 14:00 (12:00 GMT). Fluxul de lavă s-a scurs pe panta vulcanică („Sciara di Fuoco”) până în mare.

Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) din Italia a anunțat că fluxul de lavă „s-a extins în mare, la zeci de metri de coastă", în cadrul unui incident care s-a sfârșit la câteva minute după erupţia vulcanică.

Eruptia vulcanului Stromboli a avut loc în jurul orei locale 14:00 (12:00 GMT). Foto Captură Video

Eruptia vulcanului Stromboli a avut loc în jurul orei locale 14:00 (12:00 GMT). Foto Captură Video

De asemenea, stațiile INGV au raportat seisme asociate secvenței de incidente explozive, cu „o durată totală de opt minute", conform unui comunicat al institutului.

Amintim faptul că autoritățile italiene au ridicat în urmă cu o săptămână nivelul de alertă de la portocaliu la roșu. În plus, au stabilit noi măsuri de siguranță, cum ar fi evacuarea turiștilor și a locuitorilor de pe plajele din vecinătate, care au primit măști pentru a se proteja de cenușa prezentă în aer.

Activitatea vulcanului Stromboli se produce în același timp cu cea a vulcanului Etna , cel mai activ vulcan din Europa, de pe insula Sicilia, care a eliberat recent un nor de cenușă care a dus la devierea curselor aeriene de la Catania la Palermo.

Insula Stromboli este locuită de doar câteva sute de persoane. Totodată, insula atrage numeroși turiști care călătoresc pe mare dinspre continent sau Sicilia pentru a escalada vulcanul, care atinge o înălțime de peste 920 de metri și erupe în mod regulat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii