Vremea vineri, 6 septembrie. Cod galben de ploaie în două judeţe şi temperaturi ridicate în restul ţării

Vremea vineri, 6 septembrie. Cod galben de ploaie în două judeţe şi temperaturi ridicate în restul ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă un sfârşit de săptămână cald, valorile temperaturilor medii ale zilei de vineri fiind mai mari decât cele obişnuite pentru începutul lunii septembrie, mai ales în zona de sud-vest a ţării.

Temperaturi peste media obişnuită a acestei luni, dar şi cer noros şi ploaie. Foto Pixabay

Temperaturi peste media obişnuită a acestei luni, dar şi cer noros şi ploaie. Foto Pixabay

A fost emisă o atenţionare cod galben de averse însemnate cantitativ care este valabilă de joi, ora 23, până vineri, la ora 15 pentru județele Galați și Tulcea, unde se vor acumula chiar și 30-40 de litri de apă pe metrul pătrat.

„În intervalul menţionat, în judeţele Galaţi şi Tulcea vor fi averse de ploaie însemnate cantitativ, iar mai ales prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 15-25 l/mp şi izolat de peste 30-40 l/mp”, a informat ANM.

Potrivit meteorologilor, pe parcursul zilei de vineri, temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 33 de grade, iar cele nocturne vor fi cuprinse între 9-11 grade în depresiunile Carpaților Orientali, ajungând însă în jurul valorii de 20 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

În jumătatea sudică a Moldovei, în Dobrogea și estul Munteniei, vremea va avea un caracter instabil, cu cerul mai mult noros şi cu ploi în mai multe reprize, posibil chiar averse însoţite de descărcări electrice, astfel că local, pe arii restrânse, cantitățile de apă poz ajunge la 15-25 l/mp.

În restul ţării, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cea de-a doua jumătate a zilei, când, în special în Banat și în Carpații Meridionali, dar pe alocuri şi în Oltenia, Transilvania, precum și în zona submontană a Munteniei, vor fi averse și descărcări electrice. Izolat, cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi posibile căderi de grindină.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări în sudul Banatului, cu rafale de 45-50 km, iar pe parcursul zilei și restul ţării. Excepţie face doar zona de jumătatea de sud-vest, unde temperaturile maxime diurne vor fi cu mult mai mari decât cele normale pentru această perioadă a anului.

În București

Şi în Capitală ziua de vineri este caracterizată de temperaturi maxime mai mari decât cele obişnuite pentru prima lună de toamnă. Cerul va fi temporar noros și va sufla în general moderat. Temperatura maximă, în scădere uşoară față de ziua anterioară, se va încadra în intervalul 27-29 de grade, iar cea minimă va fi în jurul valorii de 16-17 grade.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Pune ceva pe tine! Poți să ieși așa pe stradă?” / Doar a coborât din avion la Veneția și a devenit virală

2 Atac cibernetic fără precedent în România. Hackerii au spart site-urile unor instituții publice apoi le-au scos la vânzare

3 O bătrână din România a folosit o bucată de chihlimbar evaluată la un milion de euro ca opritor de ușă, timp de zeci de ani

4 „Americanii ar putea distruge toate locurile de lansare nucleară ale Rusiei și Chinei și asta nu e bine”

5 Cum a înșelat „mecanicul vedetelor” mai mulți maneliști, influenceri și oameni de afaceri