Vremea se răcește considerabil peste tot în țară. Minimele ajung la 5 grade, iar la munte va ninge

Vremea se răcește considerabil peste tot în țară. Minimele ajung la 5 grade, iar la munte va ninge

Temperaturile vor scădea drastic în majoritatea zonelor țării, iar valorile termice se vor situa sub mediile multianuale pentru această perioadă a anului.

foto frunze înghețate

Vremea se răcește considerabil peste tot în țară FOTO Pixabay

Excepție de la acest lucru vor face zonele din est și sud-est ale țării, unde mediile de temperatură se mențin specifice acestei perioade ale anului.

Cerul va fi acoperit de nori în mare parte a țării, și se vor înregistra averse și descărcări electrice în Moldova, Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat și local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

Cantitățile de apă vor fi de 15-20 de litri/mp, iar izolat, acestea pot ajunge și la 30-50 de litri/mp, în zonele de est și nord-est ale țării, iar la altitudini de peste 2000 m se pot înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări izolate pe parcusul zilei, în zonele de est, sud și centru, iar noaptea în vest, unde vor fi rafale de până la 50 de km/h, iar în zona montana viteza vântului va ajunge la 60-70 km/h, iar izolat, în anumite zone ale țării, se va forma ceață.

Temperaturile maxime se vor situa între 13 și 25 de grade Celsius, cu posibilitatea de a fi chiar mai mici în Banat și Crișana, unde se pot înregistra și 10 grade, dar și mai ridicate decât această medie, în zona Dobrogei, unde valorile termice se vor situa în jurul valorilor de 27-28 de grade Celsius.

Minimele termice se vor situa în jurul valorilor de 5 și 16 grade Celsius, iar presiunea atmosferică va crește în a doua parte a intervalului de timp.

Vremea în Capitală

Vremea se va răci și în Capitală, iar temperaturile maxime se vor situa între 23 și 24 de grade Celsius, iar minimele vor ajunge până la 8 - 10 grade.

În prima parte a zilei, cerul va fi înnorat și exista posibilitatea de ploaie, iar în a doua parte a zilei cerul va deveni variabil.

Vântul va sufla în rafale de intensitate moderate, iar presiunea va crește și în București în a doua parte a zilei.

Vremea la munte

În zonele montane, sâmbătă va fi înnorat și se vor înregistra averse și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor ajunge până la 20 de litri/mp iar izolat cantitățile de apă vor ajunge și la 30-50 de litri/mp.

La altitudini de peste 2000 m se pot înregistra și precipitații sub forma de lapoviță și ninsoare, iar rafalele de vânt vor fi moderate, cu intensificări locale. Viteza vântului va fi în general de 60-70km/h.

Vremea la mare

Pe litoral vremea va fi mai caldă decât de obicei pentru această perioadă a anului, iar cerul la înregistra înnorări temporare, mai ales în a doua parte a zilei, când se vor înregistra, trecător, și averse alăturate de descărcări electrice.

Vântul va sufla moderat cu intensificări temporare, rafalele ajungând la 45-55 de km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 28 de grade Celsius, iar minimele se vor situa în jurul valorilor de 14-16 grade Celsius.

Temperatura apei mării va ajunge și ea până la 23 de grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Probabil au fotografiat zona. Suntem testați” / Cu F-16 pe urme, drona rusă nu a intrat 30 km în România pentru a vedea frumusețile Babadagului

2 „De asta stagnează și chiar scade în sondaje" / Mircea Geoană, ridiculizat de un fost consilier prezidențial

3 „A fost găsită perfect, porecla” / Cine și de ce l-a poreclit pe Mircea Geoană „Prostănacul”

4 Apar amănuntele flagrantului DNA din Portul Constanța: 700 de dolari era șpaga pe container. Un vameș a înghițit probele

5 Momentul în care Europa a fost la un pas de islamizare. Războinicul cu blană de leopard care a salvat Occidentul