Vremea luni, 9 septembrie. Soarele va străluci ca într-o zi veritabilă de vară

Vremea luni, 9 septembrie. Soarele va străluci ca într-o zi veritabilă de vară

Luni, 9 septembrie 2024, vremea va aduce temperaturi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade din an.

Vremea va fi frumoasă luni, 9 septembrie FOTO: Arhivă

Vremea va fi frumoasă luni, 9 septembrie FOTO: Arhivă

Luni, pe 9 septembrie 2024, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice.

Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei, însă în orele dimineții va fi răcoare în majoritatea zonelor. În jumătatea de vest a țării, treptat -mai ales din orele serii- înnorările se vor accentua și aria ploilor va fi în extindere; vor fi mai ales averse, însoțite pe alocuri de descărcări electrice , iar cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, mai mult senin ziua și cu înnorări și ploi izolate spre sfârșitul intervalului. Vântul va avea intensificări în Banat și la munte, cu precădere în Carpații Meridionali (cu rafale în general de 55…75 km/h) și pe spații mici, de scurtă durată, și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 25 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 8 și 18 grade.

În București, vremea va fi lipsită de ploi. Cerul va fi în cea mai mare parte însorit și vântul va sufla slab și moderat. Gradele din termometre vor indica o temperatură de 28-31 de grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cât este de adevărat mitul refolosirii mâncării la „all inclusive”. Dezvăluirile a doi bucătari cunoscuți pe litoral

2 Cum a murit Avram Iancu, eroul tragic al moților. „Nu avea asupra lui, decât o năframă zdrențuită, fluierul și jalba”

3 Chinezii au dat chix cu primul drum construit în România: Cum arată acum șoseaua cu o bandă pe sens ce trebuia să fie gata de acum un an și jumătate

4 Începe criza? / Companiile străine își retrag banii din China, iar tensiunile din Asia sunt aproape la apogeu

5 „Ce aproape e, miroase a praf de pușcă. Aoleu, ce e aici” / Mărturia unei localnice care a filmat atacul rușilor la granița României