Vremea luni, 12 august. Canicula se reinstalează în toată România

Vremea luni, 12 august. Canicula se reinstalează în toată România

Un nou val de căldură se va instala pe majoritatea teritoriului țării, iar în unele zone, temperaturile maxime vor ajunge chiar și la 38 de grade Celsius.

foto termometru canicula caldura flacari nori

Canicula se reinstalează pe teritoriul României FOTO Freepik

Canicula și disconfortul termic vor redeveni o realitate pentru majoritatea românilor, deoarece, începând de luni, 12 august, temperaturile vor crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și chiar va depăși pragul critic de 80 de unități.

Condițiile meteorologice vor fi predominant călduroase, cu caniculă și disconfort termic accentuat în sudul Crișanei, Banat, Oltenia, majoritatea regiunilor Munteniei și izolat în Transilvania și Dobrogea continentală. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor varia între 27°C în nordul Moldovei și aproximativ 38°C în sudul Banatului, Oltenia și sud-vestul Munteniei, iar minimele se vor situa în general între 12°C și 22°C, cele mai ridicate valori fiind înregistrate pe litoral și în Dealurile de Vest.

Cerul va fi preponderent senin, cu excepția Carpaților Orientali, estului Carpaților Meridionali, sudului Moldovei, nord-estului Munteniei și nordului Dobrogei, unde după-amiaza și în primele ore ale nopții vor apărea înnorări temporare și ploi slabe, de scurtă durată, pe arii restrânse. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări ușoare pe parcursul zilei în Carpații Orientali și pe alocuri în sud-est.

Vremea în Capitală

În București, condițiile meteo vor rămâne caniculare, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperatura maxima se va situa în jurul valorilor de 36-37 de grade Celsius.

Temperatura minimă din București se va situa între 18 și 20°C, iar cerul va fi preponderent senin.

Vântul va sufla, pe toată perioada acestei zilei, slab și izolat rafalele se vor înteți.

Vremea la munte

Și în zonele montane vremea se va menține caldă. Cerul va fi predominant senin, cu excepția după-amiezii și începutului nopții în zona Carpaților Orientali și partea estică a Carpaților Meridionali, unde se vor înregistra temporar înnorări și, pe arii restrânse, averse slabe și de scurtă durată.

Vântul va avea intensitate slabă până la moderată, prezentând ușoare intensificări pe parcursul zilei în Carpații Orientali.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorilor de 30-32 de grade Celsius iar minimele se vor încadra între valorile termice de 14 și 16°C.

Vremea la mare

Vremea va fi în general favorabilă, cu cer variabil, predominant senin în cursul dimineții și al nopții. Vântul va avea o intensitate slabă până la moderată, cu intensificări ușoare în orele după-amiezii. Temperaturile maxime vor varia între 29 și 31 de grade, iar minimele se vor situa între 21 și 23 de grade.

Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 25 și 26 de grade.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…