Vremea la mare și la munte în următoarele două săptămâni

Vremea la mare și la munte în următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță prognoza meteo pentru zonele de munte și litoral din 15 septembrie până la sfârșitul lunii.

Vremea va fi în schimbare FOTO: arhivă

Vremea va fi în schimbare FOTO: arhivă

Meteorologii spun că următoarea perioadă indică, la mare, dar și la munte, o tendință a temperaturilor în scădere. Dacă în primele zile ale lunii septembrie, chiar până vineri, pe 13 septembrie, vremea este încă bună, temperaturile pe litoral ajung acum chiar și la 27 de grade Celsius, începând cu mijlocul lunii, cam din 14 septembrie, vremea se răcește.

”Va fi o răcire accentuată, care se va resimți, în primă fază, la munte. Temperaturile vor scădea semnificativ și vom avea o vreme de toamnă autentică, cu episoade numeroase de ploi. Ploile vor începe de la finalul săptămânii, 14-15 septembrie, și vor continua toată săptămâna (perioada 16-23 septembrie) în toată țara, inclusiv în zonele de munte și pe litoral. Săptămâna următoare așteptăm temperaturi maxime situate între 22-23 de grade pe timp de zi, 14-15 grade Celsius dimineața devreme”, a declarat pentru Digi24 Mihai Huștiu, meteorolog ANM.

Din 21 septembrie, pe crestele munților, l a peste 2000 de metri altitudine , ar putea apărea primii fulgi de zăpadă.

“Pe fondul răcirilor așteptate la acest final de săptămână, pe crestele munților, la altitudini înalte, peste 2.000 m, ne putem aștepta să apară trecător lapovița și ninsoarea”, a precizat meteorologul.

După 23 septembrie, vremea se va încălzi și vor fi temperaturi mai ridicate față de normalul perioadei. Vor urma perioade cu zile senine și vreme frumoasă, cu temperaturi de peste 25 de grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cine erau Denisa și Delia, cele două tinere ucise la Constanța cu sânge rece. Concubina criminalului și fiul ei de 15 ani ar fi fost implicați

2 „Am plătit 10.000 de euro și am fost călcată în picioare” / Cum s-a transformat vacanța de vis într-un coșmar pentru o româncă

3 Cum a dus un plic de cafea la identificarea celui care l-a ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner

4 Două femei ucise și abandonate în Constanța, după ce ar fi fost drogate. Criminalul le-a furat apoi mașinile și le-a pus la vânzare

5 VIDEO. Momentul în care o dronă ucraineană lovește un bloc cu 16 etaje din Moscova