Vremea joi, 30 mai 2024. Temperaturile se menţin ridicate. Unde sunt anunțate ploi şi grindină

Vremea joi, 30 mai 2024. Temperaturile se menţin ridicate. Unde sunt anunțate ploi şi grindină

Deşi temperaturile se menţin ridicate, joi vremea îşi va păstra caracterul de instabilitate, iar meteorologii anunţă din nou precipitaţii în mai toate regiunile, fiind emis un cod galben de ploi torenţiale şi grindină.

Foto arhivă

Foto arhivă

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, penultima zi din luna mai va fi caracterizată de ploi şi intensificări ale vântului, iar local va cădea grindină. Pe întregul parcurs al zilei, cerul va fi mai mult noros, în special în Moldova, Maramureş Transilvania, local în Crișana, Muntenia, la munte și în Dobrogea.

Cantităţi însemnate de precipitaţii în intervale scurte de timp, între 15-20 litri/mp, se vor înregistra frecvent, iar în zonele montane, în Transilvania și în zona subcarpatică a Moldovei, Olteniei și Munteniei, izolat, acestea pot depăşi 40 litri/mp. Meteorologii au emis un cod galben de ploi valabil în această dimineaţă pentru judeţele Bacău, Suceava, Iaşi, Neamţ şi Vaslui.

În centrul şi în estul României şansele de a cădea grindină sunt mai ridicate. Vântul va sufla slab în general, cu unele intensificări în timpul episoadelor de ploaie.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în intervalul 18-27 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 8 și 18 grade Celsius.

Dimineața și noaptea se va forma ceață pe arii restrânse.

Vremea în București

În Capitală, comparativ cu zilele trecute, vremea este în uşoară încălzire. Deşi începând din această după-amiază cerul devine înnorat şi şansele de ploaie sunt din ce în ce mai mari, temperatura maximă va fi de 25-26 de grade Celsius, în timp ce minima va atinge 12-15 grade Celsius.

Vântul va sufla slab și moderat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite