Vreme răcoroasă la început de săptămână. Vine ploaia în Capitală

Vreme răcoroasă la început de săptămână. Vine ploaia în Capitală

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de 5 august, anunțând o răcire a vremii în partea de nord a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, șanse de averse și descărcări electrice, mai întâi în zona montană și submontană, apoi extinzându-se către Maramureș, Crișana, Transilvania, Moldova, și pe arii restrânse în Muntenia, Dobrogea și Oltenia.

ANM anunță ploi, mai ales în zona montană - foto Arhivă

ANM anunță ploi, mai ales în zona montană - foto Arhivă

Vântul va fi slab până la moderat, iar temperatura maximă nu va depăși 33 de grade Celsius, cu minime între 12 și 22 de grade Celsius.

Pentru luni și marți, ANM prognozează temperaturi rezonabile, cu maxime de până la 25 de grade Celsius în nord și 32-33 de grade Celsius în sud. În plus, nu vom scăpa de instabilitatea atmosferică pe parcursul după amiezilor. De miercuri, vremea se va încălzi treptat.

În ceea ce privește precipitațiile, ploi sunt așteptate în nordul țării pe 5 august, cu posibile extinderi spre sud începând cu 6 august. Meteorologul ANM, Robert Manta, a menționat că „în următoarele două zile ne așteaptă în continuare episoade cu ploaie, luni spre marți în nord, iar pe parcursul zilei de marți, ploile se vor muta și în partea de sud, inclusiv în Capitală ”, potrivit Antena 3.

Luni și marți va fi „chiar răcoare” în zona de nord, unde temperaturile nu vor depăși 25 de grade Celsius.

Spre sfârșitul săptămânii , temperaturile vor ajunge la 35-37 de grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…