Vreme capricioasă în România: furtuni puternice, ploi torențiale și căldură extremă în unele zone

Vreme capricioasă în România: furtuni puternice, ploi torențiale și căldură extremă în unele zone

Meteorologii au transmis o avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică și averse cu cantități însemnate de apă valabilă de vineri până sâmbătă dimineața. De asemenea, meteorologii au emis și un cod portocaliu de averse torențiale și descărcări electrice.

Vreme la extreme în România FOTO: Arhivă

Vreme la extreme în România FOTO: Arhivă

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică și averse cu cantități însemnate de apă valabil vineri de la ora 10:00 până sâmbătă dimineață la ora 10:00.

Astfel, în intervalul menționat, în Dobrogea „vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu viteze în general de 50-55 km/h. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15-25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp”.

De asemenea, a fost emis și un cod portocaliu valabil de vineri până sâmbătă dimineața la ora 03:00. Fenomenele vizate sunt averse torențiale.

„În zona litorală a județelor Constanța și Tulcea vor fi averse torențiale și descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25-30 l/mp și izolat de peste 40-50 l/mp”, a transmis ANM.

Unde va fi caniculă în România

ANM a emis un cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat valabil sâmbătă și duminică în Banat, Crișana, vestul și sudul Olteniei. Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru finalul lunii august și începutul lunii septembrie (7-10 grade peste mediile multianuale).

Va fi caniculă și disconfort termic ridicat , iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34-36 de grade, iar pe arii restrânse nopțile vor fi tropicale, cu minime de 17-22 de grade”, a precizat ANM.

Cum va fi vremea în Capitală

Potrivit ANM, în Capitală, de vineri dimineață până sâmbătă la ora 09:00, cerul va fi temporar noros și mai ales după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice și trecător intensificări ale vântului, în general cu viteze de 35-45 km/h.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă va fi de 18-20 de grade.

Sâmbătă și duminică până la ora 09:00 vremea va deveni călduroasă, cu o temperatura maximă de 32-33 de grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales noaptea, când va crește probabilitatea pentru averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Următoarea lovitură de stat a lui Putin

2 A murit la 23 de ani, pentru o poză

3 Un american în România / „Problema e că acolo pur și simplu nu ne putem permite să trăim”

4 Consulul Ungariei la București, Vágó Ferenc, a murit pe A1 după ce un camion cu lemne a rupt parapetul și a intrat pe contrasens

5 Ce tupeu de borfași! Kremlinul îl acuză pe Klaus Iohannis că distorsionează istoria / Reacția MAE