Vreme caniculară în toată țara, cu temperaturi de până la 40 de grade la umbră. Județele care intră sub cod roșu

Vreme caniculară în toată țara, cu temperaturi de până la 40 de grade la umbră. Județele care intră sub cod roșu

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit codul roșu de caniculă pentru județele Timiș și Arad, unde temperaturile se vor apropia de 40 de grade la umbră. Căldură sufocantă va fi și în restul țării.

Vreme caniculară în România FOTO: Shuterstock

Vreme caniculară în România FOTO: Shuterstock

Potrivit ANM, în județele Timiș și Arad este cod roșu de caniculă. Vor fi temperaturi de 38-40de grade la umbră, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

În județele Timiș și Arad valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi în general de 38...39 de grade. Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele, de 19...25 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală”, a anunțat ANM.

Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic

Meteorologii anunță căldură și în restul țării, cu temperaturi maxime se vor situa între 33 și 38 de grade la umbră.

„Valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv în sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sudul și centrul Munteniei. Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade”, au precizat meteorologii.

Cele mai ridicate valori vor fi în sudul și vestul țării, acolo unde este în vigoare un cod portocaliu.

Căldura extremă va persista până în prag de weekend, iar temperaturile maxime vor ajunge la 38-39 de grade Celsius.

În București, aflat sub cod portocaliu de caniculă, temperaturile maxime vor ajunge astăzi la 38 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Pe asta cu corvetele ați văzut-o?

2 SISTEMUL e mai tare? / judecătoarea Jderu din dosarul în care se judeca contestațialui Coldea față de controlul judiciar a fost înlocuită!

3 „Am văzut ce nu se mai vede în Franța”

4 Cu cine a confundat germanul ăsta România?

5 Ce a dezvăluit descifrarea unei tăblițe vechi de 4.000 de ani