Vot pe caniculă. Meteorologii anunță temperaturi de peste 37 de grade Celsius

Vot pe caniculă. Meteorologii anunță temperaturi de peste 37 de grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, avertizări de furtuni cu fulgere și grindină în estul țării, în vreme ce în sud și sud-vestul țării va fi caniculară, cu temperaturi de până la 36 de grade.

Caniculă. Foto shutterstock

Caniculă. Foto shutterstock

Duminică, în ziua alegerilor, estul și sudul României vor fi afectate de caniculă, cu temperaturi de până la 37 de grade în Muntenia și Oltenia.

Meteorologii anunță vreme caniculară și în Bucureşti și în restul țării, pe parcursul următoarelor zile și condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Valorile termice vor atinge şi 37 de grade Celsius, arată prognoza publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit News.ro, în Bucureşti și restul țării, de astăzi și până marţi dimineaţă vremea va deveni caniculară, cu temperaturi de până la 37 de grade Celsius. După-amiază şi seara sunt posibile averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Vremea va deveni caniculară, cu disconfort termic ridicat, indicele de confort termic temperatură-umezeală (ITU) urmând să depăşească pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară când vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimă va fi de 18... 21 de grade.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii