Vorbe grele între doi foști președinți rusofili ai Republicii Moldova, după referendumul pro-UE. Ce-i reproșează Voronin lui Dodon

Vorbe grele între doi foști președinți rusofili ai Republicii Moldova, după referendumul pro-UE. Ce-i reproșează Voronin lui Dodon

Liderul Partidului Comuniștilor din R Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, a declarat că a fost o greșeală să se boicoteze referendumul. El a amintit că șeful Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, a propus boicotarea.

Vladimir Voronin și Igor Dodon

Vladimir Voronin și Igor Dodon sunt în conflict Foto arhiva

„Încă o dată, am fost dezamăgiți de Igor Dodon, care se autointitulează un mare politician. I-a venit ideea de a boicota referendumul. Calculele arată că a furat peste 50 de mii de voturi. A acționat la cererea Maiei Sandu. Mai întâi a făcut-o prim-ministru, apoi președinte. Ea îl îngrijorează, ca și nu știu cine. Și așa a intervenit cu acest boicot, făcând apel la susținătorii săi să nu voteze deloc pentru a boicota referendumul. Doar că oamenii nu prea au înțeles ce înseamnă să boicotezi”, a spus Vladimir Voronin la o conferință de presă.

Potrivit publicației NewsMaker, Voronin a menționat că Partidul Comunist le-a cerut cetățenilor, din mai multe zone, să voteze contra la referendum . Potrivit lui Voronin, tocmai din acele zone s-au înregistrat voturile împotriva schimbării Constituției.

Conflictul dintre cei doi foști președinți a pornit după ce Igor Dodon l-a propus și susținut pentru candidatura la prezidențiale pe fostul procuror general Alexandr Stoianoglo. În timp ce. PCRM l-a susținut pe candidatul Vasile Tarlev, care l-ar fi avut în spat pe Ilan Șor.

Ce doi foști șefi ai statului și-au aruncat cuvinte grele, deși partidele celor doi formează Blocul Comuniștilor și Socialiștilor din Parlament. PSRM crede că opoziția lui Voronin față de candidatul lor este o manevră a politicianului de rupe alianța pe care o formează și să se orienteze spre partidul lui Ilan Șor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Discursul unei femei simple din Republica Moldova care îi pune la colț pe rusofili. Tudor Chirilă: „Cel mai bun monolog de anul ǎsta!”

2 Pilot de bombardiere, ucis cu ciocanul în Rusia. El a omorât zeci de ucraineni în atacuri asupra unor obiective civile

3 Ce salariu are Diana Matei la Ministerul Apărării Naționale: „Trebuie să fac diferența între brut și net că habar nu am”

4 A fost finalizată ancheta accidentului aviatic în care a murit magnatul Dan Petrescu

5 Jurnalist pro-rus, printre primii pe listele AUR pentru Senat. Ce declaraţii făcea la Ambasada Rusiei?