„Vom câștiga dacă vom folosi arme nucleare?” Opinia unui apropiat al lui Kadîrov în contextul războiului din Ucraina

„Vom câștiga dacă vom folosi arme nucleare?” Opinia unui apropiat al lui Kadîrov în contextul războiului din Ucraina

Apti Alaudinov, om de bază al liderului cecen Ramzan Kadîrov, afirmă că, dacă Kremlinul va folosi arme nucleare în războiul din Ucraina, cauzând decesul „unui număr imens de oameni nevinovați”, atunci nu se va putea vorbi despre o victorie a Rusiei.

Alaudinov consideră că utilizarea armelor nuclearea va cauza pierderi umane uriașe. FOTO: X

Alaudinov consideră că utilizarea armelor nuclearea va cauza pierderi umane uriașe. FOTO: X

Întrebat dacă războiul din Ucraina ar putea fi câștigat prin intermediul armelor nucleare, Apti Alaudinov, adjunctul Direcției principale pentru activități militaro-politice a Ministerului rus al Apărării și comandantul forțelor speciale cecene Ahmat, a răspuns: „Dacă vom câștiga (n.r. – în Ucraina) prin utilizarea armelor nucleare, nu poate fi considerată o victorie adevărată, pentru că cei care vor supraviețui vor fi foarte puțini. Trebuie să înțelegi că, dacă se va ajunge la folosirea armelor nucleare, atât ale noastre, cât și ale inamicilor noștri, atunci îmi pare rău să spun, dar în primul rând vor fi foarte puțini cei care vor supraviețui și, în al doilea rând, cei care vor supraviețui vor trăi în condiții dezastruoase.”

Omul apropiat al lui Ramzan Kadîrov mai crede că, în timpul „operațiunii militare speciale” (aceasta fiind formula folosită de reprezentanții Kremlinului pentru a justifica invazia în Ucraina), nu vor fi folosite arme nucleare. Aceasta este părerea sa în acest moment.

„Dacă Doamne ferește , actuala conducere a țării va fi nevoită să folosească astfel de arme... desigur dacă se pune problema supraviețuirii Rusiei, atunci voi fi sincer: Ce rost ar mai avea o lume fără Rusia?, așa cum a spus-o și comandantul nostru suprem (n.r.- Vladimir Putin) și aici sunt cu totul de acord cu el, dar dacă nu va fi o problemă existențială pentru Rusia, atunci nu ar trebui să folosim primii armele nucleare”, a conchis, în timpul unei intervenții video publicate de un blogger militar rus, Apti Alaudinov.

Recent, șeful CIA, William Burns, a dezvăluit că Vladimir Putin a fost la un pas de a folosi arme nucleare în toamna anului 2022 în războiul din Ucraina.

„A fost un moment în toamna anului 2022 când cred că a existat un risc real de utilizare potenţială a armelor nucleare tactice" de către Rusia în Ucraina, a spus şeful CIA, William Burns, dar el crede că astfel de preocupări nu ar trebui luate prea în serios. „Nu am crezut niciodată că ar trebui să fim intimidaţi în mod inutil de acest lucru”, a declarat William Burns.

Riscul privind utilizarea armelor nucleare a persistat în momentul în care armata rusă a fost alungată din nordul Ucrainei și a abandonat Hersonul, acțiuni care au dus la convingerea că Federația Rusă ar putea încerca să folosească o armă nucleară în cazul unei înfrângeri rușinoase.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cât este de adevărat mitul refolosirii mâncării la „all inclusive”. Dezvăluirile a doi bucătari cunoscuți pe litoral

2 Cum a murit Avram Iancu, eroul tragic al moților. „Nu avea asupra lui, decât o năframă zdrențuită, fluierul și jalba”

3 Volkswagen și prăbușirea Germaniei

4 De citit / Adevărata problemă a economiei chineze

5 Chinezii au dat chix cu primul drum construit în România: Cum arată acum șoseaua cu o bandă pe sens ce trebuia să fie gata de acum un an și jumătate