Voluntarii sibieni care au făcut mii de viziere: ''Chiar dacă suntem obosiţi, nu ne putem opri aici''
Diana Iamandi, unul din voluntarii din Sibiu care fac viziere pentru cadrele medicale şi nu numai, a anunţat, joi, că deja au reuşit să livreze 3.000 de bucăţi şi că deja lucrează în două schimburi pentru a-i ajuta pe cei din linia întâi.
"Sunt uimită de cât de mulţi oameni au vrut să ajute şi nu am cuvinte să-mi exprim recunoştinţa. Lucrăm în 2 ture a câte 5 ore pe zi, câte 7 voluntari pe tură. Facem tot posibilul să nu ne aglomerăm şi să folosim toate metodele de protecţie, dar suntem totuşi expuşi. În prima săptămână am reuşit să livrăm aproximativ 3.000 de bucăţi (către spitale, Ambulanţă, SMURD, pompieri, Poliţie, jandarmi, Poştă, Protecţia Copilului, RAR, din Sibiu şi din judeţ), în condiţiile în care, la nivel naţional, s-a ajuns la o criză de materie primă - folie pentru viziere. Cererile vin în continuare, de ordinul zecilor pe zi (pentru instituţii, firme sau persoane fizice). Chiar dacă suntem obosiţi, nu ne putem opri aici. Când vedeţi sau scrieţi felicitări, să ştiţi că sunt pentru toţi cei care se implică", a scris Diana Iamandi, pe pagina de Facebook a Fundaţiei Comunitare din Sibiu.
Radu Iamandi, un alt voluntar care face viziere pentru cei din linia întâi, povesteşte cum arhitecţi, antreprenori, studenţi, IT-işti, firme diferite, cei care deţin o imprimantă 3D, s-au unit în Sibiu pentru a-i ajuta pe medici.
"Arhitecţi, antreprenori, studenţi, IT-işti lucrând împreună pentru o cauză umanitară. Pe parcurs, am fost ajutaţi de diferite firme: un distribuitor de unelte, o tipografie, un printcenter, un magazin online de electronice şi un prestator de servicii. De asemenea, am apelat şi la comunitatea printerilor (persoanele ce deţin o imprimantă 3D). Aceştia nu s-au lăsat mai prejos şi a luat naştere o altă comunitate pusă pe treabă. Ei s-au apucat de printat suporturi de viziere, adaptoare pentru ventilatoare şi cadre pentru măşti de protecţie. (...) Mişcarea Vizierilor din Sibiu este o iniţiativă umanitară ce uneşte oamenii la greu cu scopul de a avea un impact pozitiv, iar medicii din Sibiu sunt recunoscători", a spus Radu Iamandi.
El a mai ţinut să sublinieze că atunci "când toată lumea credea că nu există o parte plină a paharului, o comunitate restrânsă a creat-o". AGERPRES