VOICULESCU cere ELIMINAREA INTERCEPTĂRILOR în dosarul de ŞANTAJ la RDS&RDS
Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, să facă adrese către Direcţia Naţională Anticorupţie şi Parchetul Genaral pentru a răspunde dacă interceptările din dosarul „Şantaj la Antene” au fost făcute sau nu de SRI.
Avocaţii lui Dan Voiculescu, al fiicei sale, Camelia Voiculescu (foto) şi apărătorul fostului director al Antena Group Sorin Alexandrescu au cerut, la termenul de miercuri al procesului în care sunt acuzaţi de şantaj la adresa administratorului RDS&RDS, Ioan Bendei, ca interceptările să fie înlăturate din probatoriu, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale.
Ioan Roş, avocatul Cameliei Voiculescu, a cerut în faţa instanţei ca interceptările din dosar să fie excluse din ansamblul probator. „Există dovezi certe că înregistrările au fost efectuate de SRI. Puteţi face adresă la DNA pentru a afla cine le-a făcut.
Avocatul lui Ioan Bendei şi procurorul de şedinţă s-au opus cererii formulate de apărătorul Cameliei Voiculescu apreciind demersul ca fiind inutil cauzei. Ei au argumentat că solicitarea vizează o nulitatea relativă a probelor menţionate.
„Nu apreciez că e necesară. Decizia CCR nu se aplică retroactiv. E cel mult o nulitate relativă şi o puteau invoca în camera preliminară. Probele rămân legal administrate”, a declarat reprezentantul DNA.
În replică, avocatul Cameliei Voiculesu a declarat, referindu-se la instanţă: „Dacă domniile voastre nu aţi avea posibilitatea de a înlătura probele, înseamnă că degeaba venim în faţa dvs.”
Judecătorul a suspendat şedinţa, a deliberat o jumătate de oră apoi a pronunţat soluţia: Curtea de Apel Bucureşti va face adresă către DNA şi PG pentru a preciza ce organ a efectuat înregistrările în dosar.
La jumătatea lunii februarie, Curtea Constituţională a decis că prevederile din Codul de procedură penală potrivit cărora actele de urmărire penală pot fi făcute "şi de alte organe abilitate ale statului" - în speţă SRI - pe lângă procuror sau ofiţerii de poliţie judiciară sunt neconstituţionale.
În rechizitoriul dosarului "Şantaj la Antene" procurorii reţin că, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să semneze un contract.