Voi realizați că „Băgaţi-aş p..a în mă-ta! Oricând!“, adică țiitorul Fiolei, va conduce Comisia specială pentru modificarea legilor securităţii naţionale?

Voi realizați că „Băgaţi-aş p..a în mă-ta! Oricând!“, adică țiitorul Fiolei, va conduce Comisia specială pentru modificarea legilor securităţii naţionale?

Voi realizați că „Băgaţi-aş p..a în mă-ta! Oricând!“, adică țiitorul Fiolei, va conduce Comisia specială pentru modificarea legilor securităţii naţionale? Claudiu Manda, țiitorul Fiolei, cel care, în 2015, l-a înjurat, pe Facebook, pe un român din străinătate, însă nici măcar înjurătura nu a scris-o corect gramatical, va conduce Comisia specială pentru modificarea legilor securităţii naţionale.

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, senatorul PSD Claudiu Manda, a fost ales preşedinte al Comisiei speciale pentru modificarea legilor securităţii naţionale. Şedinţele comisiei vor fi ”de regulă” publice, a precizat Manda.

Comisia specială care se va ocupa de modificarea legilor securităţii naţionale s-a întrunit, marţi, în prima şedinţă, pentru a fi aleşi preşedintele, vicepreşedinţii şi pentru a fi stabilit regulamentul de funcţionare. PSD are opt membri în comisie, PNL are trei membri, în timp ce ALDE, USR, PMP şi UDMR au câte un reprezentant.

Şedinţa de marţi a avut loc cu uşile închise.

Comisia care va modifica legile securităţii naţionale are următoarele obiective: analizarea cadrului normativ actual, elaborarea propunerilor de modificare, corelare şi sistematizare a textelor legislative care reglementază materia, elaborarea unor proiecte de acte normative în domeniile analizate, centralizarea, în vederea examinării, a iniţiativelor legislative care au incidenţă în materia securităţii naţionale, aflate în procedura celor două Camere ale Parlamentului.

De asemenea, “comisia poate avea rol de iniţiator al propunerilor legislative în domeniul securităţii naţionale, organizează dezbaterile asupra acestora şi întocmeşte rapoartele pe care le va înainta celor două Camere ale Parlamentului pentru dezbatere şi adoptare”.

În hotărârea de înfiinţare a comisiei speciale se mai menţionează că şedinţele sunt, de regulă, publice, iar comisia va funcţiona pe o perioadă de şase luni de la data înfiinţării, cu posibilitatea ca Birourile permanente reunite să ceară prelungirea termenului, la solicitarea motivată a preşedintelui de comisie.

În comisie, PSD este reprezentat de senatorii Claudiu Manda, Adrian Ţuţuianu, Viorel Sălan şi de deputaţii Gabriel Vlase şi Gheorghe Căprar. PNL este reprezentat de senatorul Ioan Chirteş şi de deputaţii Ovidiu Raeţchi şi Răzvan Prişcă. USR este reprezentat de deputatul Claudiu Prisnel, UDMR de deputatul Csoma Bodond, în timp ce ALDE îl are reprezentant pe deputatul Gheorghe Cucşa, PMP, pe deputatul Mircea Sămărtinean, iar grupul minorităţilor, pe Ibram Iusein.

Plenul reunit al Parlamentului a votat, miercuri, cu 208 voturi "pentru", 92 de voturi "împotrivă" şi trei abţineri, înfiinţarea Comisei speciale care să modifice legile privind securitatea naţională. PNL a anunţat că va contesta la Curtea Constituţională înfiinţarea acestei comisii, afirmând că este “un paravan pentru obsesia bolnavă a liderilor PSD-ALDE de a decapita serviciile de informaţii şi de a acapara statul de către persoane cu comportament interlop".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Parlament, întrebat despre decizia majorităţii parlamentare de a înfiinţa o Comisie specială care să modifice legile securităţii naţionale, că este important ca acest demers să fie făcut în colaborare cu Preşedinţia, cu CSAT, cu Guvernul, Armata şi serviciile secrete.

În acest context, Iohannis a spus că există două scenarii - unul "prost", în care PSD este dornic să ocupe toate instituţiile statului, “să le acapareze, să forţeze schimbări ale legislaţiei în domeniul securităţii naţionale, în sensul unui control politic, fără să colaboreze cu Preşedinţia, CSAT, Armata, serviciile”, iar al doilea scenariu, pe care şi-l doreşte, ar fi acela în care Coaliţia PSD-ALDE cooperează cu toate instituţiile din domeniu.

Întrebat dacă Administraţia pezidenţială a fost contactată în legătură cu înfiinţarea acestei comisii, Iohannis a spus că până acum nu a fost nimeni contactat: "Bănuiesc că după ce se înfiinţează comisia specială, se vor apuca să îşi noteze care sunt partenerii importanţi în aceste discuţii”.

Manda. țiitorul Fiolei, finul lui Zgonea și, în general, un dobitoc

Manda este şi finul lui Valeriu Zgonea, fost parlamentar PSD de Dolj. De altfel, într-o şedinţă a Camerei Deputaţilor din 2013, Valeriu Zgonea, pe atunci preşedintele Camerei, i-a dat cuvântul, iar Claudiu Manda a spus la începutul interventiei în plen: „Mulţumesc, naşule!“. Întrebat, ulterior, de jurnalişti, de ce i s-a adresat cu „naşule“, Manda a răspuns: „Păi, nu-i normal să-i spun aşa, dacă el m-a cununat?“. Între timp, Manda a divorţat și a devenit țiitorul oficial al Fiolei. Olguța Vasilescu și-a pus atunci, ca poză de fundal pe facebook, o poză în care țiitorul o privește drăgăstos.

„Vai, domnul deputat, ce ţăran eşti!“

Dincolo de legăturile strânse cu liderii PSD, Claudiu Manda s-a mai remarcat doar printr-un episod scandalos. În decembrie 2015, Manda a postat pe contul său de Facebook o ştire în care se anunţa că autobuzele din Craiova vor fi dotate cu internet gratuit.

Sorin Iovu, un român plecat la muncă în Marea Britanie, i-a comentat: „Bă, lumea moare de foame”.  A urmat un schimb de comentarii acide pe Facebook, în văzul lumii, însă Claudiu Manda a mers mai departe şi i-a trimis un mesaj privat lui Sorin Iovu: „Ce tare te dai de la distanţă!“. Românul din Marea Britanie i-a răspuns: „Vrei să ne întâlnim?“. A urmat o replică de mahala din partea parlamentarului PSD. „Băgaţi-aş p..a în mă-ta! Oricând!“, a scris Manda, arătând că nu stăpâneşte foarte bine limba română. Varianta corectă gramatical este: băga-ţi-aş. „Aşa vorbeşte un ales al poporului?“, l-a întrebat Iovu. „Marş! Sunt dispus să cobor nivelul discuţiei până acolo jos, la tine!“, a replicat deputatul. „Vai, domnul deputat, ce ţăran eşti!“, a încheiat Iovu discuţia, apoi a publicat schimbul de mesaje pe contul său de Facebook.

Claudiu Manda nici măcar nu şi-a cerut scuze pentru limbajul suburban. A venit cu următoarea explicaţie: „Sunt om înainte de a fi politician şi doresc să rămân om şi după ce nu o să mai fiu politician. (…) Recunosc faptul că a fost o greşeală, pe care o regret, să cobor nivelul atât de jos într-un dialog privat, ca de la bărbat la bărbat“, a reacţionat parlamentarul PSD.



populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”