Voi ce înțelegeți după declarația asta a Țărănoiului Penal?

Voi ce înțelegeți după declarația asta a Țărănoiului Penal?

Voi ce înțelegeți după declarația asta? Țărănoiului Penal a afirmat miercuri, la finalul bilanţului MAI, că aşteaptă cu „foarte mare interes” poziţia ministrului Justiţiei în privinţa activităţii Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA şi a procurorului general, Augustin Lazăr, deoarece nu are rost „să ne ascundem după degete”, în condiţiile în care Curtea Constituţională a prezentat o motivare „amplă, destul de clară şi fără echivoc”.

„Nu l-am întrebat pe domnul Lazăr asta şi nu îi cer nici ministrului Justiţiei să mă informeze pe mine despre asta. Aştept cu foarte mare interes poziţia dumnealui, termenul pe care l-a indicat, sper să fie zece zile, pentru că nu are rost să ne ascundem după degete. Curtea Constituţională a prezentat o motivare amplă, destul de clară şi fără echivoc”, a precizat preşedintele PSD.

UPDATE/”Astăzi, 15 martie 2017, domnul Tudorel TOADER, ministrul justiţiei, a avut o întâlnire cu domnul Augustin LAZĂR, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte privind activitatea instituţională a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.”, anunță Ministerul Justiției.

El a mai spus că îşi va prezenta punctul de vedere pe acest subiect numai după ce ministrul Justiţiei va avea o poziţie, deoarece nu vrea să îl influenţeze. „După ce ministrul Justiţiei va avea o poziţie, o să comentez şi o să îmi exprim şi eu punctul de vedere. Am spus-o şi ieri, nu vreau, sub nicio formă, să influenţez poziţia ministrului Justiţiei”, a completat liderul PSD.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat duminică, la Antena 3, că va avea zilele următoare o discuţie cu procurorul general Augustin Lazăr şi, separat, cu procurorul general al DNA, Laura Codruţa Kovesi, despre ancheta privind OUG 13, considerând că s-a încălcat legea, conform deciziei Curţii Constituţionale, şi a dat de înţeles că nu exclude nici varianta ca cei doi să demisioneze până atunci.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat luni că nu va demisiona, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a sugerat, voalat, să îşi dea demisia.

Luni, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a susţinut că nu i-a sugerat procurorului general al României, Augustin Lazăr, să îşi dea demisia, ci a invocat o instituţie care există în Codul Muncii, precizând că oricine poate să îşi dea demisia şi că nimeni nu este obligat să muncească împotriva voinţei lui.

“Nu am sugerat să îşi dea demisia, am spus şi am rugat să nu se speculeze pe tema aceasta, şi am invocat o instituţie care există în Codul Muncii. Oricine poate să îşi dea demisia, nimeni nu este obligat să muncească ceva împotriva voinţei lui”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Întrebat de ce a lăsat să se înţeleagă că ar trebui ca procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei, Augustin Lazăr, şi procurorul-şef al DNA, Codruţa Kovesi, să demisioneze în contextul în care vorbea de o evaluare pe care Ministerul Justiţiei o va face Ministerului Public, Tudorel Toader a răspuns: "Nu am spus că trebuie, am invocat o instituţie din Dreptul Muncii".



Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 „Ești prost și îngâmfat” / „Ia apă în gură că faci praf! Javra dracului” / Scandal la România TV între Adriana Bahmuțeanu și Dumitru Dragomir

3 Putin: „NATO a decis să intre în război cu Rusia” / Textul integral al declarației președintelui rus. Este România amenințată?

4 Controverse după ce o cercetătoare s-a vindecat de cancer cu virusuri pe care le-a crescut singură în laborator. Mai multe reviste de specialitate au …

5 Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat dire…