Vladimir Putin vrea să recruteze peste 130.000 de bărbați pentru stagiul militar obligatoriu în următoarele luni

Vladimir Putin vrea să recruteze peste 130.000 de bărbați pentru stagiul militar obligatoriu în următoarele luni

Potrivit unui decret semnat de președintele Vladimir Putin, pe 30 septembrie, Rusia plănuiește să recruteze 133.000 de ruși între octombrie și ianuarie. Bărbații, cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani, vor fi selectați ca parte a campaniei de recrutare obligatorie de toamnă.

Rusia vrea să recruteze 133.000 de bărbați pentru stagiul militar obligatoriu Foto: Arhivă

Rusia vrea să recruteze 133.000 de bărbați pentru stagiul militar obligatoriu Foto: Arhivă

Decretul se aplică rușilor care nu sunt în rezervă și sunt supuși serviciului militar . Acei soldați al căror serviciu deja a expirat urmează să fie demiși. De asemenea, recrutarea care a avut loc în toamna anului 2023 a inclus atunci și zonele anexate ilegal din regiunile Luhansk, Donețk, Herson și Zaporizhzhia, potrivit The Kyiv Independent .

Necesitatea creșterii numărului de trupe persistă deoarece Rusia continuă să avanseze în regiunea Donețk. Și Ucraina are nevoie de oameni după ce a deschis un nou front în regiunea Kursk din Rusia. Guvernul ucrainean a adoptat o lege privind mobilizarea în aprilie, ca parte a efortului de a reînnoi rândurile Forțelor Armate.

Reformele recente ale legislației referitoare la mobilizare au inclus și o lege care reduce vârsta minimă pentru serviciul militar obligatoriu de la 27 la 25 de ani. După ce legea a intrat în vigoare în Ucraina pe 18 mai, bărbații care au vârsta militară au primit 60 de zile pentru a-și actualiza datele personale, astfel încât statul să-i poată localiza.

Între 18 mai și jumătatea lunii iulie, peste 4,6 milioane de bărbați în vârstă militară au făcut acest lucru, potrivit Ministerului Apărării al Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 VIDEO Atacuri de o amplitudine fără precedent ale Ucrainei în Rusia!

3 Al Bano a cântat la nunta lui Horia Ivanovici cu roșcata

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ce vedete nu mai suportă românii / „Tudor Chirilă. Are atitudine de bădăran şi încă se crede adolescent la 40+ de ani. Nu-i suport faţa, muzica şi ideil…