Vladimir Putin a transferat sistemele antirachetă din Orientul Îndepărtat spre Ucraina, lăsând descoperită granița cu China

Vladimir Putin a transferat sistemele antirachetă din Orientul Îndepărtat spre Ucraina, lăsând descoperită granița cu China

Războiul președintelui rus Vladimir Putin împotriva Kievului a lăsat expusă granița sudică a țării sale cu China, au dezvăluit imaginile prin satelit. Un număr de sisteme de apărare antirachetă au fost cel mai probabil relocate pe frontul din Ucraina, scrie Newsweek.

Sistemul S-400 FOTO EPA-EFE

AS-22, un cont X, fost Twitter, a postat o serie de imagini din satelit, pe 5 iulie, care arată numărul de lansatoare de antirachetă S-300 și S-400 la bazele de la est de Novosibirsk, o regiune situată în sud-vestul Siberiei.

S-300 și S-400 sunt sisteme mobile de rachete sol-aer de fabricație rusă, capabile să doboare aeronave, precum și rachete de croazieră și balistice. S-400 este comparabil cu sistemul american de apărare antiaeriană Patriot aflat în serviciul Ucrainei, potrivit proiectului de apărare antirachetă al Centrului pentru studii strategice și internaționale.

Contul AS-22, care este specializat în informații imagistice și informații din surse deschise, a susținut că, de la invazia lui Putin în Ucraina în februarie 2022, aproximativ 105 lansatoare desfășurate în 11 baze rusești au fost mutate. De exemplu, în Habarovsk, situat la 30 de kilometri de granița dintre Rusia și China, 11 din cele 17 lansatoare desfășurate la bază au fost relocate, a observat AS-22.

Pe insula Sahalin, situată la doar 40 de kilometri nord de insula japoneză Hokkaido, toate cele șapte lansatoare au fost mutate din baza lor.

Ucraina a folosit în mod repetat arme cu rază lungă de acțiune, inclusiv drone de fabricație internă, pentru a efectua atacuri transfrontaliere pe teritoriul Rusiei, forțând Moscova să își consolideze capacitatea de apărare antiaeriană de-a lungul frontierei sale de sud-vest.

Nu este prima dată când Rusia a scos sistemele antiaeriene din bazele lor în timpul războiului. Unele care se aflau pe insulele sale Iturup și Kunașir (Etorofu și Kunashiri în japoneză) din Orientul Îndepărtat au fost, de asemenea, îndepărtate, conform analizei imaginilor din satelit, a informat agenția Kyodo News din Japonia în august 2023.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii