Vladimir Putin a numit un nou ambasador al Rusiei în Moldova. Cine este diplomatul Oleg Ozerov

Vladimir Putin a numit un nou ambasador al Rusiei în Moldova. Cine este diplomatul Oleg Ozerov

Vladimir Putin a semnat marți, 10 septembrie, un decret prin care l-a eliberat pe Oleg Vasnețov din funcția de ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova. În locul lui a fost numit Oleg Ozerov.

Oleg Ozerov a fost și ambasador al Rusiei în Arabia Saudită Foto: Arise.tv

Oleg Ozerov a fost și ambasador al Rusiei în Arabia Saudită Foto: Arise.tv

Oleg Vasnețov a fost eliberat, marți, din funcția de ambasador al Federației Ruse în Republica Moldova potrivit newsmaker.md . Vasnețov a condus misiunea diplomatică rusă din această țară din anul 2018.

În locul acestuia a fost numit, prin decret prezidențial, Oleg Ozerov, în vârstă de 66 de ani. Este absolvent al Institutului de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse . În trecut, a activat în calitate de ambasador al Rusiei în Arabia Saudită.

Născut pe 20 august 1958, Oleg Ozerov lucrează în cadrul Ministerul rus de Externe din anul 1981. În perioada 2001-2005 a fost consilier superior, șef al Secției pentru reglementarea în Orientul Mijlociu din cadrul Departamentului pentru Orientul Mijlociu și Africa de Nord al MAE-ului Federației Ruse, iar din 2005 până în 2010 – director adjunct al departamentului.

Între 2010 și 2017, Ozerov a activat în calitate de ambasador al Rusiei în Arabia Saudită, iar în septembrie 2011 a devenit și reprezentant permanent al Federației Ruse la Organizația Cooperării Islamice. Din 2017 până în 2020 a fost director adjunct al Departamentului Africa al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse. Din 18 mai 2020, a condus secretariatul Forumului de parteneriat Rusia-Africa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a aflat motivul pentru care dentista din Brăila a fost ucisă. Rolul esențial jucat de telefonul ei

2 Cum ajung românii să ofere „bani gratis” băncilor. Greșeala uriașă pe care o facem când economisim

3 Volkswagen și prăbușirea Germaniei

4 De citit / Adevărata problemă a economiei chineze

5 Un episod șocant din copilăria lui Vladimir Putin, relatat de învățătoarea sa, explică multe...