Vlad Pascu, șoferul criminal din 2 Mai, rămâne în arest preventiv. Decizia nu este definitivă

Vlad Pascu, șoferul criminal din 2 Mai, rămâne în arest preventiv. Decizia nu este definitivă

Vlad Pascu, șoferul care s-a urcat drogat la volan și a ucis anul trecut doi tineri în localitatea 2 Mai, rămâne în arest preventiv. Judecătorii din Mangalia i-au respins astăzi cererea de arest la domiciliu, iar tânărul s-a întors deja după gratii, al penitenciarul Poarta Albă. Decizia nu este însă definitivă.

Drogat la volan, Vlad Pascu ascu a spulberat doi studenți. Sursa foto: arhivă

Drogat la volan, Vlad Pascu ascu a spulberat doi studenți. Sursa foto: arhivă

Judecătoria Mangalia a respins, vineri, ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulată de avocați. Argumentul acestora, cum că tânărul, în vârstă de 20 fe ani, ar dori să-și continue studiile, nu a fost acceptat de judecător. Vorbim despre un magistrat care a preluat dosarul acum două săptămâni.

Pe 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunţat că inculpatul Vlad Pascu, din Bucureşti, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului. "În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului", au transmis atunci procurorii.

Următorul termen în acest caz este pe 7 iunie, când vor fi reaudiați martorii.

Pe 19 august anul trecut, Vlad Pascu, pe atunci în vârstă de 19 ani, a intrat cu maşina într-un grup de pietoni pe DN 39, în apropierea localităţii Vama Veche, provocând moartea a doi tineri, de 20, respectiv 21 de ani, şi rănirea altor trei. Șoferul nici măcar nu s-a sinchisit să oprească mașina. A părăsit locul faptei, fiind depistat de poliţişti, la scurt timp, în staţiunea Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul drugtest: Rezultatul? Tânărul era drogat cu trei tipuri de droguri. El a ieșit pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii