Vlad Pascu, mărturii șocante împotriva fostului său dealer: Tudor Duma consuma și vindea droguri de la 15 ani

Vlad Pascu, mărturii șocante împotriva fostului său dealer: Tudor Duma consuma și vindea droguri de la 15 ani

Vlad Pascu, șoferul drogat responsabil pentru tragedia din stațiunea 2 Mai, a fost audiat joi în dosarul lui Tudor Duma, cunoscut sub numele de „Maru”.

colaj foto Tudor Duma, poreclit „Maru” și Vlad Pascu

Foto: Tudor Duma și Vlad Pascu

Adus joi la Tribunalul București, Pascu a recunoscut că „Maru” este fostul său dealer , și nu s-a oprit aici. Șoferul drogat a înșirat întregul lanț de traficanți de droguri din rețeau, inclusiv un angajat al Spitalului Floreasca, cunoscut în lumea drogurilor sub numele de „doctorul”, potrivit digi24.ro .

Vlad Pascu a explicat, cu lux de amănunte și modul în care l-a cunoscut pe Tudor Duma dar și despre cum organizau petrecerile unde se obișnuia să se consume droguri grele.

Șoferul responsabil pentru accidentul tragic de la 2 Mai, unde doi tineri și-au pierdut viața, a declarat că Maru a devenit consumator de subtanțe ilegale încă de la vârsta precoce de 15 ani. Duma achiziționa aceste substanțe doar pentru consum propriu, ca mai apoi să înceapă să și vândă.

El a povestit că, într-o zi din aprilie 2023, a „prizat” acasă 10 grame de metamfetamină, droguri aduse de Tudor Duma, împreună cu o fată și un alt prieten. În plus, Vlad Pascu a declarat că, în aceeași zi, a venit la el acasă un alt dealer, care i-a vândut 40 de pastile de oxicodonă, tranzacție programată dinainte. O parte din acele pastile de oxicodonă le-a consumat împreună cu prietenii săi.

De asemenea, el a detaliat întregul lanț de dealeri din rețea, de unde Maru procura drogurile care în final ajungeau la el. Pascu a menționat în declarația sa inclusiv un farmacist de la Spitalul Floreasca, poreclit „doctorul”, de unde dealerul lua oxicodonă sau fentanil.

Tudor Duma a fost trimis în judecată de DIICOT, în decembrie 2023, alături de frații Ștefan Ciprian Constantin și Costin Anton Constantin, pentru trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată, și deținere de droguri de risc și de mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată.

La 1 iunie, Tudor Duma a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pentru furt calificat, după ce s-a filmat în Spitalul de Urgență Floreasca, lăudându-se că a spart farmacia unității și a luat mai multe substanțe. După incident, dealerul, care a reușit să ia doar două pungi cu ser fiziologic, a fost ridicat de DIICOT. Maru a devenit cunoscut după ce a intrat ilegal în Spitalul Floreasca și a încercat să spargă farmacia unității medicale pentru a fura oxicodonă.

Pe de altă parte, Vlad Pascu rămâne în arest preventiv încă 30 de zile, după ce Tribunalul Constanța a respins, joi, ca nefondată, contestația formulată față de decizia Judecătoriei Mangalia prin care i s-a respins cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. Hotărârea judecătorilor Tribunalului Constanța este definitivă.

În continuare, până la finalizarea procesului „2 Mai”, Vlad Pascu se va afla în detenție la Penitenciarul Poarta Albă .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii