Virgil Popescu se păruiește cu Câciu: „Să iasă din lumea basmelor!”

Virgil Popescu se păruiește cu Câciu: „Să iasă din lumea basmelor!”

Decizia Comisiei Europene prin care a anunțat că România nu a îndeplinit o serie de jaloane pentru a primi următoarea tranșă de bani din PNRR a stârnit numeroase acuze belicoase între liderii PNL și PSD, inclusiv între cei doi, până mai ieri, prieteni politici: Ciucă și Ciolacu. 

Dar cum premierul Ciolacu a băgat în scandal și nume de foști și actuali miniștri PNL, unii de rău, alții de bine, și liberalii s-au văzut nevoiți să iasă cu explicații. Adrian Câciu, ministrul Fondurilor Europene, care mai bine tăcea, s-a apucat să explice de ce NU se poate. Deși, repetăm, este ministrul Fondurilor Europene, cel care ar trebui să știe cel mai bine cum să atragem resurse europene.

Așa că l-a făcut pe fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu, ipocrit și a amestecat puțin timpul și amintirile, acuzându-l că este de un an de zile la Bruxelles și nu  se angajează în discuții cu cei de la Comisie, pentru a ajuta țara. Asta în condițiile în care validarea europarlamentarilor s-a făcut la mijlocul lunii iulie 2024.

În replică, Virgil Popescu i-a transmis ministrului Câciu să se lase de fabulații.

PSD este în culpă totală cu blocarea fondurilor din PNRR și vrea să acopere cu disperare acest lucru.
Să explicăm:
1. PSD a înființat o superagenție pentru măsurarea eficienței companiilor de stat, inclusiv organizarea procedurilor de selecție (AMEPIP).
2. Paradoxul pesedist este următorul: PSD și-a impus oamenii la AMEPIP, fapt sancționat și sesizat de Comisia Europeană. Deci agenția care trebuia să deruleze procedurile de selecție transparente pentru companiile de stat cu persoane independente dpdv. politic, avea în sine o conducere politizată.
3. La ordinul premierului PSD, conducerea AMEPIP și-a dat demisia, demonstrând fără urmă de îndoială relația de subordonare politică. Nici până astăzi nu avem conducere plină la AMEPIP, doar un interimat, tot politic.
4. Culmea ipocriziei este chiar la ministrul Câciu care spune acum, citez: ”atunci când vom analiza exact căile pentru care să ajungem la obiectiv, vom găsi soluţia juridică de aşa manieră încât statul să nu trebuiască să plătească daune”.
5. Întreb și eu, logic, tu până acum, într-un an și jumătate de când conduci negocierile cu CE, pe PNRR, ce ai făcut, domnule ministru Câciu? De ce nu ați refăcut procedurile, fix pe OUG 109? Legea vă permite să folosiți votul cumulativ pentru schimbarea CA-urilor.
6. Răspund tot eu: vă este frică să nu pierdeți toți pesediștii implantați în CA-urile companiilor de stat, de la Transelectrica și până la Oil Terminal, să nu mai pomenim de cele din transporturi, unde văd că modelul ales este cel al demisiilor. Ați văzut vreun pesedist să își dea demisia?, a declarat Virgil Popescu.
 
Comisia Europeană a acordat României termen de o lună de zile să facă clarificările necesare. Însă, este nevoie și de acțiuni concrete și politice de la București pentru a tranșa aceste nelămuriri.


Citește și:

populare
astăzi

1 Surprinzătorul raport ING Bank despre PIB-ul României / Alții mint cu nesimțire că suntem pe marginea prăpastiei

2 Atenție la omul care poate îngropa economic Rusia!

3 Cine este Adrian Marţian, tatăl copiilor dispăruți

4 Chestia asta chiar merită citită... / „Cer ceea ce este corect: să facem un drive test. Vă rog, deci, să mă programați (data și ora) când sunteți dispon…

5 De citit această analiză sovietică din anii '80 despre Israel și Orientul Mijlociu