Virali pe internet. Cine sunt Yusuf Dikec și Kim Ye-ji, trăgătorii olimpici care au uluit VIDEO

Virali pe internet. Cine sunt Yusuf Dikec și Kim Ye-ji, trăgătorii olimpici care au uluit VIDEO

Medaliat olimpic, turcul Yusuf Dikec a devenit viral pe internet după ce s-a prezentat la proba de tir complet relaxat și a tras având o mână în buzunar. Aceeași imagine a prezentat-o și Kim Ye-ji, pe care internauții au poreclit-o „asasinul sci-fi" din Coreea de Sud.

Yusuf Dikec și Kim Ye Ji la proba de tir a Jocurilor Olimpice FOTO @Olympics / X

Yusuf Dikec și Kim Ye Ji la proba de tir a Jocurilor Olimpice FOTO @Olympics / X

Dikec și partenera sa, Sevval Ilayda Tarhan, au câștigat argint marți la echipa mixtă de pistol cu aer comprimat la 10 metri (10,9 yarzi), pierzând în fața Serbiei în finala pentru medalia de aur, potrivit Al Jazeera.

Însă, postura lui Dikec a atras la fel de mult atenția ca și rezultatul. Trăgătorul purta ochelari standard, un tricou de echipă și avea mâna stângă aruncată casual în buzunar.

În afară de pistolul său, el nu avea niciunul dintre echipamentele specializate folosite de sportivii din această competiție precisă, cum ar fi căștile, lentilele speciale sau pălăria.

Acesta a recunoscut că a adoptat tehnica rară de a trage cu ambii ochi deschiși, în timp ce majoritatea sportivilor țin unul închis sau acoperit.

„Tehnica mea de tragere este una dintre cele mai rare tehnici de tragere din lume. Trag cu ambii ochi deschiși. Chiar și arbitrii sunt surprinși de asta", a spus el.

Olimpiada egalității de gen

Unii utilizatori au sugerat pe rețelele de socializare că aceeași atenție ar trebui acordată și partenerei sale de la echipa mixtă, Tarhan, care în imagini a adoptat o postură la fel de casual cu mâna în buzunar, deși purta căști și vizieră.

Îmbrățișând un steag turcesc și medaliile lor, Dikec și Tarhan și-au sărbătorit victoria la Champions Park din complexul Trocadero din Paris, miercuri.

„Asasina sci-fi" din Coreea de Sud

La începutul săptămânii, o trăgătoare olimpică sud-coreeană care a câștigat argintul la pistolul cu aer comprimat de 10 metri pentru femei a devenit virală.

Purtând uniforma neagră a Coreei de Sud închisă până la gât, o șapcă de baseball și ochelari de tragere cu ramă subțire, Kim, în vârstă de 31 de ani, era aproape preternatural de calmă în videoclipurile care o arătau pe ea și pe coechipiera ei obținând primele două scoruri la Paris, duminică.

„Olimpica pentru prima dată a mers pe terenul de tragere de la Centrul de Tir Chateauroux arătând ca un asasin sci-fi ultra-contemporan, îmbrăcat în haine sport", a scris revista GQ.

Kim, care este clasată pe primul loc în proba de pistol cu aer comprimat de 10 metri pentru femei și pe locul patru în proba de pistol de 25 de metri, va trage din nou săptămâna aceasta la Paris.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…