Violeta Alexandru: Un pensionar a vrut să îşi dea foc în faţa Ministerului Muncii; jandarmii l-au oprit
Un pensionar a încercat să se incendieze în faţa Ministerului Muncii, nemulţumit de decizia din dosarul său de pensionare, iar jandarmii l-au oprit, a scris marţi pe Facebook ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.
"Un domn pensionar, după mai multe runde de dialog cu reprezentanţii ministerului, nemulţumit de răspunsurile primite, a vrut să se incendieze în faţa Ministerului Muncii. L-am invitat, de îndată ce a sosit la minister, să vorbim. A refuzat dialogul şi a vrut să îşi dea foc, jandarmii oprindu-l să facă acest gest şi conducându-l, conform procedurii, la secţia de poliţie", a notat Violeta Alexandru.
Ministrul Muncii a adăugat că, după incident, s-a deplasat şi ea la secţia de poliţie, unde a discutat cu pensionarul nemulţumit.
"Am mers eu la secţia de poliţie - chiar dacă invitaţia mea la dialog a fost refuzată - şi am avut o discuţie civilizată cu domnul pensionar ca şi prima dată când m-a apelat telefonic şi când m-am ocupat să fie contactat de reprezentanţii ministerului pentru a i se verifica situaţia, respectiv pentru a i se comunica punctul de vedere pe marginea dosarului. Punct de vedere fundamentat pe argumente legale, dar care îl nemulţumeşte", a explicat Alexandru.
Şeful de la Muncă a precizat că va solicita o nouă analiză a dosarului de pensionare al persoanei respective.
"Voi cere o nouă verificare a situaţiei dânsului, activitate care va fi coordonată de preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice şi de la care nu poate lipsi conducerea Casei Teritoriale de Pensii Sector 6, acolo unde domnul are dosarul. De asemenea, Corpului de Control i-am solicitat să facă o verificare. Angajaţi cu ani de experienţă în legislaţia privind pensiile îmi vor prezenta punctul de vedere", a susţinut Violeta Alexandru.
În context, aceasta a admis că modificarea continuă a legislaţiei cu privire la pensii favorizează comiterea de greşeli în emiterea deciziilor pe dosarele de pensie.
"Sunt şi greşeli în deciziile de pensionare, dar sunt şi multe decizii ale instanţelor care interpretează (şi nu comentez nicio decizie a instanţei, niciodată!) diferit cadrul legal faţă de Casele de Pensii, după cum sunt şi situaţii în care, deşi fundamentate legal, deciziile nu sunt conform aşteptărilor oamenilor fără să se poată imputa ceva funcţionarilor Casei de Pensii care trebuie să respecte cadrul legal. Un cadru legal care s-a modificat încontinuu, astfel că riscul de a genera greşeli în emiterea deciziilor este mare", a apreciat ministrul. AGERPRES