Vilele Clanului Sârbu miros a corupţie la nivel înalt
Clanul Sârbu, tată-fiică-ginere, care conduce acum discreţionar România, este o adevărată fabrică de vile şi apartamente de lux. Însă, beneficiază de protecţia sus-pusă a trusturilor de presă care se înghesuie să profite de pe urma banilor oferiţi cu generozitate de aceste lăcuste.
După ce zilele trecute am arătat cum, la 24 de anişori, Daciana Sârbu construia şi cumpăra de zor vile şi apartamente, cu sume uriaşe, astăzi o să vă povestim cum şi-a cumpărat Ilie Sârbu vila de lux din Bucureşti.
Conform declaraţiei sale de avere din 2008, Ilie Sârbu era proprietarul unei vile de lux în Bucureşti dobândită prin cumpărare. Acest adevărat palat, situat în strada Sf. Spiridon nr.10, avea o suprafaţă de 364 mp. Şi, tot conform declaraţiei de avere, Sârbu plătise pentru acest palat puţin peste 200.000 euro. În lei vechi aproape 2,7 miliarde. Lucru care se contrazice flagrant cu suma trecută în contractul de vânzare cumpărare.
Cu o nesimţire, întrebat cum a dobândit acest palat, Ilie Sârbu a spus, în 2005, că el nu ştie prea multe amănunte. Că soţia sa s-a ocupat de acte. El, ca ministru al agriculturii la acel moment, adică în august 2003, nu avea timp, era ocupat.
Citeşte şi: http://www.comisarul.ro/politic/daciana-sarbu-beneficiara-spagilor-lui-taticu-la-2_187903.html
O minciună care ar merita anchetată măcar de dragul dreptăţii până la capăt cu care ne intoxică zi de zi aparatul de propagandă al acestui Clan.
Pentru că iată de unde provenea de fapt acest palat compus din subsol, parter, etaj şi 160 metri pătraţi de teren liber. Şi cum a ajuns el la vânzare.
Ca să poată fi cumpărată de Ilie Sârbu, vila de protocol a fost plimbată prin mai multe acte normative, care in final i-au schimbat destinaţia.
De la Regia LOCATO, care o închiria diplomaţilor străini, a fost trecută prin HG la Regia Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS), unde, în baza unei alte HG, a fost transformată în sediu de fundaţie. Şmecheria a făcut posibilă încadrarea vilei în categoria spaţiilor ce puteau fi vândute de RAPPS.
Pe data de 26.08.2003, imobilul din strada Sfântul Spiridon nr.10 este vândut Fundaţiei România, iar a doua zi, aceasta îl revinde ministrului în funcţie Ilie Sârbu.
Conform contractului de vânzare-cumpărare, preţul tranzacţiei a fost 6.132.000.000 de lei, iar vânzătorul (Fundaţia România) a dobândit imobilul "prin cumpărare de la RAPPS, care îl deţinea în baza H.G nr. 533 / 2002, anexa 4, pozitia 313".
Ambele tranzacţii au fost perfectate la acelaşi notar, iar graba cu care Ilie Sârbu a cumpărat reiese şi din conţinutul contractului de vânzare-cumpărare: „Deşi ni s-a atras atenţia asupra prevederilor art.70 alin.1 din Regulamentul de aplicare a Legii Notarilor Publici, noi, cumpărătorii, scutim notarul public de verificarea Registrelor de Publicitate Imobiliară ale Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti, pentru a vedea dacă bunul este grevat de sarcini, întelegând să-l dobândim pe riscul nostru"
Citeşte şi: http://www.comisarul.ro/politic/afaceri-suspecte-marca-victor-pontai%C5%A3i-vand-garson_187747.html
Manevra cu imobilul vândut la a doua mână i-a dat posibilitatealui tata-socru să devină proprietarul unui imobil exceptat de la vânzare şi să capete în faţa eventualilor foşti proprietari statutul de cumpărător de bună-credinţă.
Palatul a fost vândut de Ilie Sârbu, în septembrie 2011, în plină criză imobiliară, lui Sebastian Bodu, fostul şef al ANAF, cu suma de 540.000 euro.
Dacă cineva ar verifica cine se află în spatele Fundaţiei România ar afla lucruri interesante. Mai ales că, la data la care guvernul iniţia manevrele de înstrăinare a palatului destinat lui Sârbu, fundaţia nici nu se înfiinţase.
Să nu mai vorbim despre faptul că Antena3 a inoculat oamenilor în minte vila din Mihăileanu a lui Băsescu, repetând cu obstinaţie subiectul, iar despre palatul lui Ilie Sârbu din Sf. Spiridon n-a suflat niciodată nici un cuvânt. Cum nici despre cum îşi cumpăra Daciana Sârbu, la 24 de ani, case şi terenuri cu toptanul, n-a suflat un cuvânt. De ce oare?
http://www.senat.ro/Declaratii/Senatori/2008/av_sarbu_ilie_15_12_2008.pdf
http://www.senat.ro/Declaratii/Senatori/2008/av_sarbu_ilie_12_06_2012.pdf