Vijelii şi averse torenţiale, anunțate de meteorologi. Județele care intră sub cod portocaliu

Vijelii şi averse torenţiale, anunțate de meteorologi. Județele care intră sub cod portocaliu

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o avertizare nowcasting Cod portocaliu de furtună, valabilă în Județele Caraș Severin și Timiș, până la ora 10.

Mai multe localități din Banat cor avea parte de vijelii și averse torenţiale. FOTO Inquam Photos

Mai multe localități din Banat cor avea parte de vijelii și averse torenţiale. FOTO Inquam Photos

Potrivit ANM , vor fi semnalate următoarele fenomene: vijelie puternică cu rafale de 70...80 km/h, averse torențiale care vor acumula 25...35 l/mp, frecvente descărcări electrice și grindină.

În Județul Caraş-Severin sunt vizate localitățile: Măureni, Doclin, Forotic, Ticvaniu Mare, Berliște și Vrani.

În Județul Timiş, fenomenele vor fi semnalate în localitățile: Deta, Gătaia, Săcălaz, Ciacova, Peciu Nou, Sânmihaiu Român, Jebel, Liebling, Jamu Mare, Denta, Cenei, Banloc, Giulvăz, Uivar, Șag, Moravița, Voiteg, Ghilad, Birda, Checea, Livezile, Foeni, Otelec, Pădureni, Parța și Giera.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

„Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum șase ore”, precizează ANM.

Vremea s-a schimbat de luni

Amintim că o furtună violentă a lovit, luni, 1 iulie 2024, județul Maramureș, provocând pagube materiale semnificative și o tragedie. Un bărbat a murit după ce a fost lovit de fulger.

Potrivit prognozei realizate de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada 1 – 14 iulie, valorile termice scad în primele zile, însă mercurul din termometre va urca treptat spre finalul intervalului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii