VIDEO „Voievodul” hoților e liber/Anunță că se va angaja la firma făcută pe numele băiatului

VIDEO „Voievodul” hoților e liber/Anunță că se va angaja la firma făcută pe numele băiatului

Liviu Dragnea - încarcerat din 27 mai 2019 după ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare - a fost pus în libertate joi după-amiază, după ce a stat 2 ani și 2 luni în închisoare. La Penitenciarul Rahova au venit iubita acestuia, Irina Tănase, dar și câțiva susținători, care au strigat "Libertate". "A fost o perioadă de 2 ani și 2 luni de suferință și abuzuri", a susținut Liviu Dragnea, la ieșirea din închisoare.
Liviu Dragnea a ieșit din Penitenciarul Rahova, în urlalele mai multor persoane, care au strigat Libertate.
Fostul lider al PSD, care are din nou mustață, a ieșit din penitenciar îmbrăcat într-o cămașă albă. El le-a spus jurnaliștilor că a fost o perioadă de suferință și a lansat atacuri la adresa actualei puteri, dar și a PSD, un "partid praf".

Principalele declarații ale lui Liviu Dragnea:
  • Unde e Irina. A fost o perioadă de doi ani și două luni de chin și suferință. Asta a fost aici: abuzuri și umilință. Și cea mai mare parte a populație a înțeles astăzi de ce am trebuit să ajungă aici.
  • România era o țară prosperă, în care există speranță pentru viitor. Din pacate astazi este o dictaură feroce. Este afectată libertatea de exprimare, este afectat viitorul.
  • Eu mă consider deținut politic pentru că mi s-a cerut constant ca la instanță să îmi reconosc vinovăția, ceea ce nu am acceptat.
  • Din păcate nu exista opoziție în România. PSD a devenit un partid de operetă condus de oameni lași.
  • Cred că judecătorii din Giurgiu au avut curaj.
  • Voi munci la firma fiului meu. O să tot vorbesc de aici înainte.
  • În politică voi intra dacă găsesc răspunsul la două întrebări: dacă mai am cu cine și pentru cine.
  • PSD l-am găsit praf. Partid fără personalitate.
  • Voi reintra în politică dacă am cu cine și pentru cine. Nu știu dacă voi înființa un partid. PSD nu mai e partid.
  • Copiii și Irina mi-au lipsit cel mai mult.
La Penitenciarul Rahova au venit iubita acestuia, Irina Tănase, dar și câțiva susținători, care au strigat "Libertate".




Mai jos vezi o galerie cu fotografii de la aceste momente:


Liviu Dragnea se afla în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Potrivit DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a menținut ilegal în posturi două angajate - Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul PSD Teleorman, spune DNA.
Conform procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

În luna aprilie, Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat mai devreme din penitenciar, susţinând că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă, "este disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, pe tot parcursul executării pedepsei a avut un comportament bun, fiind recompensat în repetate rânduri şi fiind stăruitor în muncă - atât cât i s-a permis să muncească, a participat la activităţi culturale şi la cursuri educaţionale, a primit recompense şi credite".
Conform actelor depuse în instanţă, Dragnea s-a plâns că persoanele din conducerea Penitenciarului Rahova i-au refuzat dreptul la muncă, ceea ce a condus "la izolarea sa în camera de detenţie pentru mai mult de 8 luni (din când în când având acces afară o oră sau două seara) şi la agravarea stării sale de sănătate, care nu a putut fi remediată în sistem de detenţie".
De asemenea, Dragnea a reclamat faptul că a fost ţinut zilnic în camera de detenţie 23 ore din 24 şi "în mod surprinzător a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2". În plus, spunea fostul lider al PSD, dreptul său la sănătate a fost încălcat întrucât i-a fost refuzat, în mod sistematic, accesul la investigaţii de specialitate şi tratament adecvat, deşi penitenciarul a fost informat încă de la început despre afecţiunile de care suferea.
Pe 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 i-a respins însă cererea de eliberare condiţionată, Dragnea a făcut contestaţie, respinsă de Tribunalul Bucureşti pe 27 mai. În motivarea deciziei de la Tribunalul Bucureşti, se arăta că "instanţa a apreciat că, din analiza coroborată a situaţiei personale a petentului, nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare".
În paralel, Dragnea a deschis un alt proces la Curtea de Apel Bucureşti în care solicita strămutarea de la Tribunalul Bucureşti la un alt tribunal din ţară a procesului privind eliberarea sa condiţionată din închisoare. El susţinea că judecătorii de la Tribunalul Bucureşti nu pot fi imparţiali în judecarea cererii sale, deoarece au semnat o petiţie faţă de modificarea Legilor Justiţiei, pe vremea guvernării PSD.
Deşi decizia Tribunalului Bucureşti era una definitivă, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat-o, iar procesul a fost mutat la Giurgiu. La Tribunalul Giurgiu dosarul a fost repartizat judecătoarei Ana Lazăr, însă aceasta a făcut cerere de abţinere, fiind înlocuită cu un alt magistrat.
Fostul lider al PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.
Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus. Ulterior, Dragnea a câştigat mai multe procese cu penitenciarul, instanţele stabilind că i s-au încălcat mai multe drepturi, printre care dreptul la muncă şi la îngrijire medicală.


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”