VIDEO Vocea care ne spunea „Să auzim numai de bine!” la Europa Liberă s-a stins la 101 ani

VIDEO Vocea care ne spunea „Să auzim numai de bine!” la Europa Liberă s-a stins la 101 ani

Jurnalistul român Mircea Carp, cunoscut pentru activitatea sa la Europa Liberă, a încetat din viață vineri, 7 iunie, la venerabila vârstă de 101 ani, anunță Antena 3 CNN .

Carmen Grigoraș, colaboratoarea sa apropiată, a anunțat decesul, menționând că Mircea Carp și-a încheiat călătoria vieții în liniște, demnitate și cu o dragoste nemărginită pentru țara sa. Autorul cărții "Un veac dăruit țării", lansată anul trecut cu ocazia centenarului său, a fost considerat decanul de vârstă al jurnaliștilor din exil.

Carp a fost un simbol al jurnalismului românesc în exil, dedicându-și viața informării și sprijinirii compatrioților săi din afara țării. Întotdeauna optimist, își încheia mesajele cu celebra urare: "Să auzim numai de bine!".

Mircea Carp a dat un interviu pentru Antena 3 CNN, înainte de a împlini 100 de ani.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii