O viperă cu corn a fost filmată într-o pădure din Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei. Şarpele periculos a fost descoperit de angajaţii Romsilva care se aflau în timpul unei acţiuni de monitorizarea a faunei. Specialiştii spun că este un şarpe periculos şi oamenii trebui să îl evite.
„Viperele sunt specii veninoase şi trebuie evitat contactul cu ele, acestea atacând dacă se simt ameninţate. Specialiştii recomandă turiştilor aflaţi în drumeţii în natură în zonele unde trăiesc vipere să evite suprafeţele cu pietriş, stâncoase sau însorite, să cerceteze cu atenţie locul unde se aşează şi să nu introducă mâinile între crăpăturile stâncilor”, au transmis reprezentanţii Romsilva pe Facebook.
Vipera cu corn este răspândită în mai multe regiuni din sudul şi sud-estul Europei, inclusiv în câteva zone din România. Este cea mai mare dintre viperele europene, putând ajunge la o lungime de 90 de centimetri.
Se distinge printr-un bot ascuţit cu un corn nazal moale şi prin dunga de pe spate, formată dintr-o succesiuni de romburi, cu un colorit diferit la masculi şi la femele. Vipera se hrăneşte cu mamifere mici, şopârle, broaşte sau păsări şi preferă habitatele stâncoase din zonele montane