VIDEO Valeriu Gheorghiţă: Am cerut DSP-urilor o reevaluare a activităţii centrelor de vaccinare anti-COVID; 45% - activitate medie şi scăzută
Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a vaccinării anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a informat, marţi, că a transmis o adresă către toate Direcţiile de sănătate publică din ţară privind propuneri de reducere a programului de lucru sau chiar sistarea temporară a activităţii în unele centre de imunizare, în condiţiile în care 45% din acestea au o activitate "medie" şi "scăzută".
"Am făcut o evaluare, cu ajutorul colegilor din CNCAV, a activităţii şi eficienţei centrelor de vaccinare din cele 1.499 de fluxuri, adică peste 996 de centre de vaccinare. 45% din aceste centre au o activitate medie şi scăzută, însemnând că vaccinează sub 50% din capacitatea fluxului. Ca atare, pentru a optimiza activitatea centrelor de vaccinare, ieri am transmis către toate Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti o adresă prin care rog reevaluarea activităţii centrelor de vaccinare, cu mai multe propuneri. Pe de o parte, fie de reducere a programului de lucru în acele centre şi constituire de echipe mobile care să vaccineze fie în activităţile de vaccinare door to door, din uşă în uşă, în mod deosebit în mediul rural sau alte tipuri de activităţi de vaccinare ce presupun deplasarea unor echipe mobile sau, în anumite centre care nu mai au adresabilitate, chiar sistarea temporară a activităţii acestora, tocmai pentru a fi eficienţi în ceea ce priveşte persoane vaccinate, respectiv costuri", a afirmat şeful CNCAV, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.
El a adăugat că, în prezent, nu mai sunt centre de vaccinare anti-COVID care să aibă listă de aşteptare. Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, funcţionează 1.144 de fluxuri de vaccinare cu ser de la compania Pfizer, 153 de fluxuri - Moderna, 154 de fluxuri - AstraZeneca şi 48 de fluxuri - Johnson&Johnson, în afară de cabinetele de medicină de familie şi evenimentele de tip maraton. AGERPRES/(A - autor: Daniel Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)