VIDEO UPDATE Calea Victoriei a devenit loc de joacă pentru proiecțiile video pe clădiri, în ultima seară Spotlight

VIDEO UPDATE Calea Victoriei a devenit loc de joacă pentru proiecțiile video pe clădiri, în ultima seară Spotlight

Calea Victoriei a devenit, din nou, loc de joacă pentru proiecțiile video pe clădiri, duminică, în ultima seară a festivalului Spotlight.

Zeci de curioși s-au oprit, începând cu ora 20,30, în dreptul Cercului Militar, să urmărească proiecțiile spectaculoase de culori și personaje fantastice. Un segment al uneia dintre arterele principale ale Bucureștiului, Calea Victoriei, a devenit pietonal, lăsând loc liber celor care au vrut să urmărească poveștile create din jocuri de lumină de către artiștii invitați la această ediție a Spotlight.

Festivalul luminii a debutat joi, în Piața "George Enescu", cu show-ul "Illuminaire" al companiei austriece Phoenix Fire Dancers, un spectacol care celebrează lumina, cu proiecții laser, numere de dans și jocuri impresionante de foc, însoțite de un fundal sonor pe măsură: demonstrația de tobe live dată de Vienna Light Orchestra.

Manifestarea a continuat în fiecare seară, între orele 20,30 și 23,00, cu instalații, proiecții și sesiuni de video mapping care au transformat Calea Victoriei într-un gigant spațiu expozițional.
În timpul celor patru zile de festival, clădiri istorice precum Palatul CEC, Cercul Militar Național, Biblioteca Centrală Universitară, Palatul Telefoanelor au fost puse în lumină cu proiectoare de lasere. Totodată, geamurile de la parter ale Grand Hotel du Boulevard au găzduit reproduceri ale picturilor lui Ștefan Luchian, luminate din spate, după procedeul casetelor luminoase, iar la nivelurile superioare fiecare fereastră a fost acoperită cu un material translucid iluminat dinamic. Acest ultim proiect a fost realizat de echipa de români de la Art Safari.

Printre instalațiile preferate s-au numărat literele volumetrice cu mesajul "Iubesc", amplasate lângă Magazinul Victoria, mașina de epocă transformată în acvariu luminos, video mapping-ul de pe Cercul Militar, ansamblul "Monolith" din Cehia, compus din 3.300 de led-uri și amplasat la intersecția cu strada Lipscani, "Laser Pacman", reinterpretarea clasicului joc Pacman, proiectată pe Palatul Telefoanelor sau "Gardienii Timpului", creată de sculptorul austriac Manfred Kielnhofer în piațeta din fața Teatrului Odeon.

Alte puncte de interes au fost alergătorii luminoși aduși din Slovacia, plasați în Parcul Krețulescu, jocul de forme și culori realizat pe fațada Palatului Regal de Maxin10sity din Ungaria, efectele de raze tridimensionale proiectate de Tom Brânduș pe Palatul CEC.

Spotlight schimbă complet și, în acest an, fațada Hotelului Novotel datorită proiecției 3D realizată de Les Ateliers Nomad, care pun în valoare, pentru prima dată, clădirea Loteriei Naționale de pe Calea Victoriei, printr-un video mapping tematic.

Partenerii internaționali Spotlight 2017, Festivalul Internațional al Luminii din Berlin și Signal Festival din Praga, au fost prezenți în festival cu instalații și proiecții din Austria, Slovacia, Finlanda și Germania.
Festivalul Internațional al Luminii — Spotlight 2017 a fost organizat de către Primăria Municipiului București prin ARCUB cu sprijinul următoarelor instituții: Cercul Militar Național, Muzeul Național de Artă al României, Biblioteca Centrală Universitară, Palatul CEC, Muzeul Național de Istorie a României, Loteria Națională, Hotel Novotel, Grand Hotel du Boulevard.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”