VIDEO Ucraineanul Oleksandr Usîk, campionul mondial la box, încătușat pe aeroportul din Cracovia

VIDEO Ucraineanul Oleksandr Usîk, campionul mondial la box, încătușat pe aeroportul din Cracovia

Campionul mondial la categoria grea, Oleksandr Usîk, a fost reţinut de forţele de ordine pe aeroportul din Cracovia, a declarat miercuri preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, precizând că între timp sportivul a fost eliberat, potrivit Reuters.

„Am fost indignat de această atitudine faţă de cetăţeanul şi campionul nostru”, a declarat Zelenski pe Telegram. „Campionul nostru a fost eliberat şi nimeni nu îl mai reţine”, a mai spus liderul de la Kiev.

Încă nu se ştie de ce sportivul ucrainean în vârstă de 37 de ani a fost reţinut. Campionul WBC, WBO şi WBA, care a câştigat, de asemenea, aurul la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, este considerat un erou naţional, el sprijinind eforturile de război ale Kievului.

„Prieteni, totul este bine”, a anunţat Usîk într-o postare pe Instagram. „A fost o neînţelegere care a fost rezolvată rapid. Mulţumesc tuturor celor care au fost îngrijoraţi”.

Șeful diplomației ucrainene, iritat

El a adăugat: „Respect pentru ofiţerii polonezi de aplicare a legii care îşi îndeplinesc îndatoririle indiferent de înălţime, greutate, anvergura braţelor şi titluri”.

Ministrul ucrainean de externe, Andrii Sybiha, a precizat pe X că ministerul său va contacta ministerul polonez de externe, deoarece consideră detenţia lui Usîk „disproporţionată şi inacceptabilă”.

Televiziunea publică TVP Info a publicat în social media un videoclip care arată poliţişti polonezi care îl plimbă pe Usîk încătuşat prin ceea ce pare a fi un aeroport.

Și deputatul ucrainean Zhan Belenyuk a publicat o înregistrare video în care se vede cum Usîk este încătușat de forțele de ordine, potrivit Meduza.

Usîk l-a învins pe Tyson Fury în luna mai şi a devenit campion mondial incontestabil la categoria grea într-un meci palpitant la Kingdom Arena din Riad.

Usîk cumpără ambulanțe și livrează ajutoare umanitare pe front

Ucraineanul în vârstă de 37 de ani este primul boxer care deţine toate cele patru centuri majore la categoria grea în acelaşi timp şi primul campion incontestabil de la sfârşitul dominaţiei lui Lennox Lewis în aprilie 2000.

Fondul de caritate al lui Usîk, Usîk Foundation, ajută forţele de la Kiev în războiul pe care Rusia l-a declanşat cu o invazie la scară largă împotriva Ucrainei în 2022. Acesta cumpără, printre altele, ambulanţe şi livrează ajutoare umanitare pe linia frontului.

Soţia lui Usîk, Ekaterina Usîk, care a postat o fotografie neclară a soţului ei înconjurat de ofiţeri în uniformă, a declarat într-o postare pe Instagram în limba engleză că este recunoscătoare că soţul ei a fost eliberat după o neînţelegere.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cel puțin 11 morți și mii de răniți, după ce pagerele cu care comunicau membrii Hezbollah au explodat simultan / Incidente similare și în Siria / Isra…

2 Fraților, în ce țară trăim? Un român a construit un bloc, a vândut apartamente, dar nu a declarat nimic la ANAF

3 VIDEO „O femeie adevărată!” / Imaginile cu Andreea Bănică în bikini la 46 de ani fac furori printre fani

4 „E o moarte fără sens. Peste 20 de ani, nimeni nu-și va aminti de tine” / Un soldat rus își îndeamnă camarazii să nu lupte pe front

5 VIDEO Fără precedent / Misterul exploziilor pagerelor din Liban care au rănit mii de oameni